banner2
banner34

Aslan balığı Kıbrıs etrafını mesken tutu

Anavatanı Hint Okyanusu ile Büyük Okyanus olan zehirli Aslan balığı Levantin havzasından gelerek Kıbrıs açıklarına yerleşti

Aslan balığı Kıbrıs etrafını mesken tutu
banner45


Kıbrıs’ın deniz bölgesinde aslan balığı tehlikesinin yayıldığı belirtildi.
Politis gazetesi, Levantin havzasından gelen ve Ada’nın tüm bölgelerinde bulunan aslan balığının, Eylül ayından itibaren denizlerden uzaklaştırılmasına başlanacağını yazdı.
Haberde aslan balığının zehirli olduğu da ifade edildi.
Gazete haberinde ayrıca “Kıbrıs Üniversitesi”nin, Kıbrıs denizinin, aslan balığı tehlikesinden temizlenmesi amacıyla bir program başlattığını ve bu amaçla Avrupa Birliği’nden 630 bin Euro para temin ettiği belirtti.
Gazete söz konusu çalışmalar için balıkçıların, dalgıçların ve turistlerin aktif katılımına da gerek olduğunu yazdı.

Aslan balığı neden tehlikeli?

banner37
Aslan balığı (Pterois), Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus’un batı kısımlarında mercan kayalıklarda yaşayan zehirli deniz balıklarından oluşan bir cinstir. İnsanlar için tehlike teşkil ederler. Kıyıya yakın yerler ile 50 metre derinlik arasındaki kısımlarda yaşarlar.

Yetişkinleri 40 cm uzunluğa değin erişebilirler. Gözlerinin üzerinde ve ağızlarının altında pervane benzeri pektoral yüzgeçlere iyedirler.

Üst kısımlarında bulunan iğnelerin insan ile teması sonucunda birkaç gün süren yanma, terleme ve solunum zorluğu görülebilir, hatta ölüme bile neden olabilir.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2017, 07:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1