banner2
banner34

Aslım, “Akıncı Kıbrıs Türk halkının hassasiyetlerine sahip çıktı”

Aslım, “Akıncı Kıbrıs Türk halkının hassasiyetlerine sahip çıktı”
banner45

CumhurbaşkanıvebağımsızCumhurbaşkanıadayı Mustafa Akıncıtemsilcisiakademisyen Ahmet Aslım, Akıncı’nıngörevsüresiboyuncaizlediğiçözümodaklısiyasetinyanısıra, KıbrısTürktoplumunundemokrasi, bağımsızlıkveözgürlükiradesinesahipçıktığınıvurguladı. Aslım, “Sn. Akıncı’nınbuvizyonuna, duruşunabaşkamanalaryüklenmeyeçalışılsa da, işingerçeği, Akıncı’nınKıbrısTürkhalkınınhassasiyetlerinesahipçıktığıdır” dedi.

CumhurbaşkanıvebağımsızCumhurbaşkanıadayı Mustafa Akıncıtemsilcisiakademisyen Ahmet AslımBRT’de ’18. SaatSeçimÖzel’ programındaPembePaşaoğluları’nınkonuğuoldu.

Akıncı’nınçözümodaklısiyasetininyanısıra, KıbrısTürktoplumunundemokrasi, bağımsızlıkveözgürlükiradesinesahipçıktığınıbelirtenAslım, bunu da ‘KıbrısTürkhalkınınhassasiyetlerinesahipçıkmak’ olaraknitelendirmekgerektiğinivurguladı.

“KıbrısSorunu’ndaYeniBirDönemeGirilecek”

Berlin zirvesinin, KıbrıssorunununçözümüneilişkinKıbrısTürkHalkınınüzerindehassasiyetledurduğuveCumhurbaşkanıAkıncı’nınısrarlasavunduğuilkeleriiçermesiaçısındanoldukçaönemliolduğunubelirtenAslım, her ikitarafın da onayverdiğimetnin, ikibölgeli, ikitoplumlu federal çözümü net birşekildeteyitettiğini, siyasieşitlik, kararlaraetkinkatılım, dönüşümlübaşkanlıkgibiönemlihususlarıiçerdiğiniveucuaçıkolmayansonuçodaklısüreçöngördüğünüifadeetti.

banner37

Ekimseçimlerininardından BM GenelSekreteri’ningayrıresmi 5’li toplantıçağıracağınınartık net olduğunuifadeedenAslım, KıbrısSorunu’ndayenibirdönemegirileceğinikaydetti.

CumhurbaşkanıAkıncı’nın 11 EkimseçimlerininardındanhalkıngüçlüdesteğiilegörevinedevamedeceğineinançbelirtenAslım, “Federasyondışındakiseçeneklermevcutkonjektürdemümkündeğildir. Eşitlik, güvenlikveözgürlüktenvazgeçmeden, kisayınAkıncıbuunsurlarınvazgeçilmezolduğunukararlılıklabelirtmektedir, federasyonlabirlikteuluslararasıhukukuniçinegirmekenaklıcıyoldur” ifadelerinikullandı.

Doğalgazkonusuilemünhasırekonomikbölgetartışmalarıbağlamındabölgemizdebirgerginliğin hakim olduğunadikkatçekenAslım, “Akıncı’nın da dediğigibibuzenginlikleribirçatışmadeğil, biruzlaşıaracıolarakgörmeliyiz. Gerginlikhiçbirtarafınyararınadeğildir, dolayısıiletümtaraflarındiyaloğuveişbirliğiherkesinyararınaolacaktır” dedi.

Akıncı’nın 5 yıllıkgörevsüresiboyunca, 2015 yılındaortayakoyduğuvetoplumdanonayalan ‘ÇözümOdaklıSiyaset’, ‘ToplumsalKonularaDuyarlılık’, “TC ileİlişkiler’ ve ‘Bağımsız-TarafsızCumhurbaşkanlığı’ başlıklarındanoluşan 4 boyutlusiyasetvizyonuilehareketettiğinibelirtenAslım, önümüzdekidönemde de buvizyonçerçevesindeilerleneceğinikaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2020, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1