banner2
banner34

Atan: Beceriksizliğiniz ve yeteneksizliğinizle ülkeyi batırdınız

Atan: Beceriksizliğiniz ve yeteneksizliğinizle ülkeyi batırdınız
banner45
banner46

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Kıbrıs Türk halkının bugüne kadar bu kadar beceriksiz ve yeteneksiz bir hükümetle yönetilmediğine vurgu yaparak, “Sırf üç beş rantçıya yaranacaksınız diye halkın menfaatlerini bir kenara ittiniz, esnafı batırdınız, orta direği ortadan kaldırdınız bunun adına da idare diyorsunuz, böyle idare olmaz olsun” dedi.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında ülke gündemini değerlendirdi. Atan, hükümetin yasal olmadığını bile bile çalışanın cebine elini atarak 4 aylık hayat pahalılığı ödeneğini dondurmaya çalıştığını ancak başaramadığını ifade etti

Atan, “Son meclis birleşiminde hükümetin bu girişimi Serdar Denktaş ve Bertan Zaroğlu’nun da girişimiyle engellendi, hükümet bu uygulamayla 135 milyon TL kazanç elde etmeyi amaçlıyordu ancak hedefledikleri 4 ayın 3 ayı zaten geçti şimdi 35 Milyon TL bir kaynak için Maliye Bakanlığındaki çok bilmiş bir müsteşar zaten zorda olan vatandaşın cebindekini de almak için uğraşıyor, bunu başaramayacaklar” dedi.

banner37
Açıklamalarda, son günlerde ülkede infial yaratan açıklamalara da değinen Metin Atan, hükümetin bu olayların üzerine gidecek iradesi olmadığını belirtti. Atan, “Adam isim isim neyin ne olduğunu söyledi, polis ve savcılık bunları ihbar kabul edip niye işlem başlatmıyor, hükümet bu konuda neden girişim yapmıyor, bu ülkeyi hükümet mi yoksa çeteler mi yönetiyor insan endişeye düşüyor. Burada basına da dikkat çekmek lazım, hemen hemen her konuda mangalda kül bırakmayan bazı gazeteci arkadaşlar şimdi sus pus oldular bunun sebebi ne çıkıp açıklasınlar da biz de öğrenelim” şeklinde konuştu.

Metin Atan, mevcut sistemin artık ömrünü tamamladığını belirterek, “Koltuk gitmesin, oylar kaçmasın diye diye ülke bu hale geldi, bu sistemi ortadan kaldırmak için ya tek vücut mücadele edeceğiz ya da hepimiz yok olacağız” dedi.

Atan, hükümetin saçma sapan icraatlarına devem etmesi halinde bir kez daha karşısında sendikaları bulacağına dikkat çekerek eylem ve grev sinyali verdi.

Metin Atan, sınır kapılarının açılmasıyla ilgili ise yaptığı değerlendirmede, esnafın kan ağladığı bir ortamda önlem ve tedbirlerin alınarak kapıların rahatlıkla açılabileceğini söyledi. Atan, “Siz 1 buçuk yılda bu insanları açlığa mahkum ettiniz madem elinizden bir şey gelmez o zaman kapıları olsun açın ki insanlar da önce karınlarını doyurup ardından borçlarını ödesin” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1