banner2
banner34

Ataoğlu: Azerbaycan ile ilişkilerin geliştirilmesinden heyecan ve mutluluk duyarım

Ataoğlu: Azerbaycan ile ilişkilerin geliştirilmesinden heyecan ve mutluluk duyarım
banner45

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Cemal Yangın başkanlığındaki Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) heyetini kabul etti.

KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer’in de heyete eşlik ettiği kabulde, iki ülke arasındaki ticaret ve işbirliklerinin geliştirilmesi, özellikle turizm, eğitim ve tarım alanlarında işbirliği ve ticaretin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

ATAOĞLU; “SOYDAŞLARIMIZIN ÜLKEMİZDE YATIRIM YAPMALARINDAN HEYECAN”

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Azerbaycan - Türkiye İş Adamları Birliği heyetini kabulünde yaptığı konuşmasında, Birliği KKTC’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ataoğlu, uzun bir süre Azerbaycan – KKTC arasındaki ilişkilerin istenilen seviyede olmadığını işaret ederek, özellikle turizm alanında başlattıkları girişimler ile yeniden iki ülke arasındaki ilişkilerin başladığını belirtti.

Özellikle Türksoy ve Türk Devletleri teşkilatı ile kardeş ülke devletleri ile bir araya gelebilmenin önemine vurgu yapan Ataoğlu, ilişkilerin daha da geliştirilmesinden, KKTC’ye soydaş ve kardeş ülkelerden gelecek olan yatırımlardan büyük bir memnuniyet ve heyecan duyacaklarını belirtti.

banner37
YANGIN: “AZERBAYCAN – KKTC İLİŞKİLERİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ”

Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yangın da kabulde yaptığı konuşmasında, Birlik üyelerinin her birinin Azerbaycan’da iş adamları olduklarını, turizm, eğitim ve tarım başta olmak üzere, önemli sektörlerin önde gelen temsilcileri olduklarını kaydederek, KKTC’de olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Yangın, Azerbaycan – KKTC ilişkilerinin özellikle ekonomik anlamda geliştirilebilmesi adına Birlik olarak öncülük etmeye de hazır olduklarının altını çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1