banner2
banner34

Atolye çalışması düzenliyor!

Aşşa (Paşaköy) köyünün girişinde, Afanya (Gaziköy) bölgesindeki tellerle çevrili alanda, kayıplara ait kalıntıların bulunması amacıyla, iki hafta içerisinde, kazılara başlanacağı ileri sürüldü.

Atolye çalışması düzenliyor!
banner45
banner46

Politis gazetesi, söz konusu alanının, 1974 yılında Ornithi (Ekmekçiler) bölgesinde öldürüldüğü iddia edilen bazı Kıbrıslı Rumların muhtemel gömü alanı olarak gösterildiğini belirtti.

banner37
Söz konusu haberin bir buçuk yıl önce de Rum basınında yer aldığına atıfta bulunan gazete, bunun ardından, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, 40 hektarı aşkın olan, alanı incelemesinin,  nihai aşamada bulunduğunu belirtti.

Gazete elde ettiği bilgilere dayanarak Kayıp Şahıslar Komitesi temsilcilerinin, “Aşşa” (Paşaköy) kökenli Rumların  temsilcileri ve kayıp yakınları ile birlikte bölgeyi, 1974’ten sonra toprak morfolojisindeki değişiklikleri tespit etmek amacıyla,  yerinde incelediklerini yazdı.

Habere göre Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Kıbrıslı Rum temsilcisi Nestoros Nestoras gazeteye yaptığı açıklamada bilgiler doğruladı ve sonraki aşamada araştırma kazılarının yapılacağını ifade etti.    

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 07:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1