banner2
banner34

Atun: Elektrik fiyatlarına güncelleme gerekecek

Atun: Elektrik fiyatlarına güncelleme gerekecek
banner45

Maliye Bakanı Sunat Atun Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada elektrik fiyatlarına bir güncelleme gerekeceğini ifade etti.

Atun, çalışmanın henüz tamamlanmadığını tamamlanınca ne kadar bir zam yapılması gerektiğini tartışacaklarını ifade ederek şu an için Kıb-Tek'in üretim maliyetinin 3.30 TL'lere dayandığını belirtti.

Bakan Atun, yapılacak fiyat güncellemesinden vatandaşları yüksek oranda etkilenmemesi için hükümet olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını da kaydetti.

Atun: “Kıb-Tek için arz güvenliği büyük önem taşıyor”

Maliye Bakanı Sunat Atun da yanıt vermek üzere söz aldı. Geçtiğimiz dönem gerek pandemi gerek doğa olayları nedeniyle tedarikte yaşanan sorunlara işaret eden Atun, Kıb-Tek’te arz güvenliğinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

banner37
Kıb-Tek’in bir şirket gibi yönetilemeyeceğini ifade eden Atun, riskleri minimize etmek için geçmiş dönem tecrübelerinden de yola çıkarak, Türkiye’den alımın riskleri düşüreceğine karar verildiğini ve bu yönde çalışma yoluna gidildiğini söyledi.

Eski genel müdür için kadro açılması meselesindeki sorulara cevap veren Atun, yapılanın uzun süredir Kıb-Tek’te yapılan bir uygulama olduğunu ifade etti.

Elektrik Kurumu hesaplamalarına göre şu anki maliyetin 3,3 TL olduğunu söyleyen Atun, bu noktada fiyatta bir güncellemeye ihtiyaç olacağını anlattı.

AKSA’nın devre dışı bırakılması konusunda, geçmişten bu yana, 2024 yılı perspektifinin AKSA’yla devam etmemek olduğunu ifade eden Atun, kablo ile entegre sisteme geçilmesi projesine işaret etti. Öte yandan mevcut durumda Elektrik Kurumu’nun yeni santral yapmasının mümkün olmadığını dile getiren Atun, şu anda yapılabilecek en doğru şeyin mevcut şirketle yeni bir model arayışı olduğunu söyledi.

Eski bir yönetim kurulu üyesinin iddialarına değinerek, bunların suni ve nahoş gündemler olduğunu belirten Atun, bu iddiaların mesnetsiz olduğunu anlattı.

"İlgili bakanı AKSA getirdi" iddialarını da yanıtlayan Atun, geçmiş dönemde, bir makine alım meselesinde AKSA’yla devam etmek gibi bir niyeti olmadığını söylediğine işaret etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1