banner2
banner34

Atun: Zaman beni haklı çıkardı

Atun: Zaman beni haklı çıkardı
banner45
banner46

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve eski Maliye Bakanı Sunat Atun, Başbakan Ünal Üstel’in Meclis Genel Kurulu’nda KIB-TEK’in akaryakıt alımlarının TPIC’den yapılacağını açıklamasına değinerek bir kez daha haklı çıktığını ifade etti.

Atun, paylaşımında “Demekki vizyonumuz ve çözüm önerilerimiz, uygulamamız doğruymuş” dedi.

İşte o paylaşım:

“Sn. Başbakan Ünal Üstel, bugün mecliste KIBTEK’in akaryakıt alımlarının TPIC’den yapılacağını açıkladı.

Böylece bir kez daha haklı çıkmış oldum. Demekki vizyonumuz ve çözüm önerilerimiz, uygulamamız doğruymuş.

banner37
Hatırlanacağı üzere TPIC’den devletten devlete yöntemi ile alım yapılması yönünde bir tedarik politikası benimsemiş, gerekli bakanlar kurulu kararını almış, Anavatan Enerji Bakanlığı ile çalışmalara başlamış ve bunu da Devletimizin en yetkili kişilerine bildirmiştim.

Ne olmuştu? O dönemin yüklenicisi son gemiyi Rusya savaşı nedeniyle getirememiş, biz de TPIC’den tedariki ivediyen yapmalarını talep etmiştik. TPIC’in 15,000 tonluk ilk sevkiyat bağlantısı hazırlanmış, gelene kadar olan sürede TC Enerji Bakanı Sn. Dönmez acil durum için 40 kara tankeriyle hemen yüklemeye hazır %3 kükürt oranlı ürünü sevketmeye hazır olduklarını bize bildirmişti. Benim de gündeme taşıdığım bu öneri reddedilmiş sonuçta ülke elektriksiz kalmıştı.

Ardından halkımızın iyi bildiği gelişmeler yaşandı. Sn. Başbakanla çalışma ortamımız yitirilmiş ve halkımıza büyük hizmetler verebileceğim görevimden istifa etmek durumunda kalmıştım.

Ancak zaman doğruyu meydana çıkardı. İlahi adalet gerçeklere işaret etmektedir.

Rahmetli Anneciğimin öğüdü benim yaşam esasımdır: “Doğru duvar yıkılmaz, doğrudan ayrılma seni kimse yıkamaz”.

Hayırlı olsun. Doğruluk ve dürüstlükle halkımıza hizmet yolunda yürümeye devam edeceğim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1