banner2
banner34

Av. Asena: Türkiye’nin Kıbrıs’ta nihai hedefi ilhaktır

Av. Asena: Türkiye’nin Kıbrıs’ta nihai hedefi ilhaktır
banner45

Avukat Mustafa Asena, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin de garantörü pozisyonundaki Türkiye’nin 1986 yılından itibaren Ada’nın Kuzeyinde sistemli bir şeklide Kıbrıslı Türkleri üretimden kopardığına dikkat çekerek, “Siz İki Egemen Devlete dayalı bir söylemlere bakmayın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kıbrıs sorunundaki esas hedefi adayı ilhak etmektir” dedi.

Avukat Mustafa Asena, Avukat Mustafa Asena, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında ygunKıbrıs sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Asena, Türkiye’nin Adada hiçbir zaman çözüm ve barıştan yana olmadığına işaret ederek, bunun egemenlik ve politik yayılmacı tavrına uygun olmadığını kaydetti.

Asena, “1986 yılından itibaren Kıbrıslı Türk Burjuvazinin kalkınıp kökleşmesi ve kendi ayakları üzerinde durmasını engellediler. Kıbrıslı Türklerin gelişip kendi kendine yetmesi hiçbir zaman  Türkiye’nin politikalarına uygun bir yöntem olmadı, bu nedenle önce üretimi engellediler ardından da kendilerine her anlamda bağımlı bir yapı oluşturdular. Buradaki yerli işbirlikçileri ve özellikle de Eroğlu’ndan itibaren UBP yönetimleri buna çanak tuttu” dedi.

banner37
KKTC diye bir devletin hiçbir zaman var olmadığını ve uluslararası alanda da tanınmasının imkaansız olduğunu anlatan Asena, “Bizi tanıdığını söyleyen Türkiye bile aslında tanımıyor, TBMM’de KKTC’nin tanınmasına yönelik tek bir karar bile yoktur” şeklinde konuştu.

Devlet olabilmenin kriterlerinin belli olduğunu kaydeden Mustafa Asena, Kıbrıs’ın adasının önce Kıbrıs Cumhuriyeti ardından da Avrupa Birliği toprağı olduğunu ifade etti. Asena, “Türkiye 1974 yılında Yunanistan’ın başarısız girişiminin ardından gelip adanın Kuzeyini işgal etti ve bugün de burayı ilhak etmek için siyaset güdüyor” dedi.

Kıbrıslı Türklerin uyanıp kendilerine gelmemeleri halinde adanın kuzeyinin Türkiye’nin alt yönetimi şeklinde yoluna devam ederken, Kıbrıslı Türklerin ise ya göç edeceğini ya da sinip Türkiye’nin egemenliği altında yaşamaya razı olacağını belirtti.

Türkiye ve yerli işbirlikçileri sayesinde adanın Kuzeyindeki demografik yapının sürekli değiştiğini anlatan Mustafa Asena, pandemi döneminde olunmasına karşın son iki ayda Binin üzerinde vatandaş yapılmasının bunun en büyük göstergesi olduğunu vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1