banner2
banner34

Avrupa Yeşil Düzeni: Yeşil Teknolojiler ve Kariyer Fırsatları

Avrupa Yeşil Düzeni: Yeşil Teknolojiler ve Kariyer Fırsatları
banner45

Avrupa Komisyonu, Avrupa Araştırmacılar Gecesi 2020 kapsamında 27 Kasım 2020 Cuma günü 15:00 ile 16:00 saatleri arasında Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecek webinarda, araştırma ve geliştirme çalışmalarının yapay zeka ve yeşil teknolojiler yoluyla yeni iş fırsatları yaratma konularındaki rolüne vurgu yapacak. Etkinlik, AB Bilgi Merkezinin Facebook sayfasından da canlı olarak yayınlanacak.

 

Webinarda Across Limits Ltd. Stratejik IT Danışmanı Dr. Steve Robertshaw, Avrupa Yeşil Düzeninin yeşil bilgi iletişim teknolojileri alanında sunabileceği fırsatlarla ilgili bir sunum yapacak. Dr. Robertshaw, istihdam yaratma ve çalışanların yeni beceriler kazanması konusunda yeşil teknolojilerin sağlayabileceği potansiyelin altını da çizecek.  Kıbrıs Üniversitesi ve RISEUP Centre for Excellence’de Araştırma Görevlisi olan Dr. Ian Cole ise güneş enerjisi sistemlerindeki son araştırma ve gelişmelerle ilgili genel bilgi verecek. Ayrıca AB'nin yeni büyüme stratejisi olan Avrupa Yeşil Düzenine özellikle vurgu yapılacak. Avrupa Yeşil Düzeni, yeşil teknolojiler aracılığıyla ekonomiyi desteklemek, sürdürülebilir bir sanayi ve ulaşım yaratmak, kirliliği azaltmak yoluyla Avrupa'yı 2050'ye kadar iklim nötr hale getirmeyi hedeflemektedir. Araştırma ve inovasyon ise, bu hedef için gerekli dönüşümleri hızlandırmak, yürütmek, çözümleri ortaya koymak ve ilgili riskleri ortadan kaldırmak ve vatandaşların sosyal inovasyona ilgi duymalarını sağlamada merkezi bir rol oynayacak.

 

AB'nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Mali Yardım Programının toplam bütçesi yaklaşık 590 milyon Euro’dur. AB Mali Yardım Programının toplam bütçesinin üçte birinden fazlası altyapı, çevre koruma, eğitim alanlarına ve AB burs programının bir parçası olarak araştırmaya tahsis edilmiştir.

 

Yardım Programı, tarım, çevre, altyapı, sivil toplum, toplumsal gelişim, kültürel miras, telekomünikasyon, eğitim, özel sektör gelişimi, iş gücü piyasası, geçişler, trafik güvenliği, enerji, AB politikaları hakkında bilgi sağlama ve AB müktesebatına uyumun teşvik edilmesi gibi alanlarda Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik kalkınması için mali ve teknik destek sağlayarak, yeniden birleşmenin önünü açmak üzere iki toplumu ekonomik açıdan birbirine yakınlaştırmayı amaçlamaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1