banner2
banner34

Ayağ kardeşler teminatla serbest kaldı

Mağusa’da Nesip Ayağ hakkında İskele Kaza Mahkemesi tarafından verilen derdest emri gereği...

Ayağ kardeşler teminatla serbest kaldı
banner45

Mağusa’da Nesip Ayağ hakkında İskele Kaza Mahkemesi tarafından verilen derdest emri gereği, tutuklama yapmak üzere Büyük Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Ayağ Garaj’a giden 2 polis mensubunu ciddi şekilde döverek hastanelik eden Nasip ve Mesut Ayağ kardeşler dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı. Zanlılar hakkında yürütülen polisi görevinden men, ciddi darp, ve yasal tutukluluktan firar suçlamaları ile ilgili soruşturma tamamlandı. İddia makamı zanlıların mahkeme emirlerine uymadığı ve davalarına gitmekte keyfi davrandığı iddiası ile tutuklu yargılanmasını talep ederken, zanlı avukatları İbrahim Demirtaş’ın itirazını da dikkate alarak değerlendirme yapan mahkeme Ayağ kardeşlerin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Tutuklu yargılanma istemi

Olayın soruşturmasını yürüten müfettiş muavini Faysal Güden, zanlı Nesip ve Mesut Ayağ’ın 14 Nisan tarihinde İskele Kaza Mahkemesi emri olan derdest emrinin icrası için Ayağ Garaj’a giden 2 polis mensubu ciddi şekilde darp ettiklerini anımsattı.  Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Güden, zanlı Nesip Ayağ’ın ehliyetsiz araç kullanarak kaza yaptığı olay ile ilgili hakkında 1 kere celpname 3 kere de derdest emri çıkarılmasına rağmen mahkemeye gitmediğini ve bu konuda keyfi davrandığını ileri sürdü. Son olarak zanlıya derdest icrası yapılırken polis mensuplarının darp edildiğini söyleyen Güden, Nesip Ayağ’ın mahkeme emri olmasına rağmen davalarında keyfi davrandığını, zanlı Mesut Ayağ’ın ise işlediği suçun ardından yasal tutukluluktan kaçtığını kaydederek her iki zanlının da tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmesini talep etti.

banner37
Avukattan tutukluluğa itiraz

Polisleri dövdüklerini kabul etmeyip yere dökülen yağa basarak düştüğünü iddia eden zanlıların avukatı İbrahim Demirtaş ise zanlıların tutuklu yargılanmasına itirazda bulundu. Demirtaş, arbedeyi çıkaranın polisler olduğu yönünde iddiada bulunan zanlıların poliste ifade vererek polislerden şikayetçi olmak istediklerini ancak ifadelerini almadığını savundu. Mahkemede her iki zanlıyı da tanık kürsüsünden ifade vermeye çağıran Demirtaş, zanlıların yargılanma aşamasında kaçmayacağı yönünde beyanlarda bulundu.

Tutukluluk reddedildi

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla İddia Makamı’nın cezaevi talebini reddederek zanlıların teminata bağlanmasını uygun buldu. Hacımulla zanlıların yurtdışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde karar verdi. Hacımulla zanlıların 10’ar bin TL nakdi teminat yatırmalarına karar verirken KKTC vatandaşı 2’şer kefilin 60’şar bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına ayrıca Ayağ kardeşlerin haftanın 2 günü en yakın polis karakoluna giderek ülkede bulunduklarına dair imza vermeleri yönünde emir verdi.

kaynak: havadis

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1