banner2
banner34

Ayrıldığı kız arkadaşının fotoğraflarını yayınladı

Ayrıldığı kız arkadaşının çıplak fotoğraflarını, Facebook ve İnstagram isimli sosyal paylaşım sitelerinden arkadaşlarına ve yakınlarına yollayan 19 yaşındaki Orhan Zihni Hoplar, cezaevine gönderildi

Ayrıldığı kız arkadaşının fotoğraflarını yayınladı
banner45

Ayrıldığı kız arkadaşının çıplak fotoğraflarını, Facebook ve İnstagram isimli sosyal paylaşım sitesinden arkadaşlarına ve yakınlarına yollayan 19 yaşındaki Orhan Zihni Hoplar, tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Aleyhine başlatılan polis soruşturması tamamlanan genç, “Özel hayatın gizliliğini ihlâl etme” suçundan ileride yargılanmak üzere, 3 bin TL nakdi teminat karşılığında serbest kaldı.

Orhan Zihni Hoplar, teminat şartlarını yerine getiremeyince, hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi'ne gönderildi. Teminat şartlarını yerine getirinceye veya yargılanıncaya kadar cezaevinde kalacak olan Hoplar, mahkeme çıkışında kendisini görüntüleyen basın mensuplarına da edepsiz tavırlar sergiledi.

Şikâyet üzerine tutuklanan ve Anıt Parkı önünde eski kız arkadaşına ithale-i lisanda (küfür ettiği) bulunduğu iddia edilen genç zanlı dün, Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla'nın huzuruna çıkarıldı.

banner37
Meselenin tahkikatını yürüten ve Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği'nde görev yapan Polis Memuru Osman Üreten, mahkemede yeminli şahadet verdi.

Tanık polis, zanlının, 27 Ocak 2017’de ayrıldığı kız arkadaşı olan E. K.’nin çıplak resimlerini, Facebook ve İnstagram isimli sosyal paylaşım sitesinden arkadaşlarına ve yakınlarına yollayarak, özel hayatın gizliliğini ihlâl edip, adı edilene Anıt Parkı’nda ithale-i lisanda bulunduğunu söyledi.

Polis, zanlı aleyhine yürüttüğü tahkikatını tamamladığını belirttikten sonra mahkemeden zanlıyı uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, huzurunda ithamı destekleyen şahadetin bulunduğuna değinerek, zanlının konu suçlardan mahkum olma ihtimali üzerinde durdu ve tüm bulguları ışığında, 3 bin TL nakdi teminata bağladı.

Yargıç, zanlı lehine ayrıca, KKTC vatandaşı bir kefilin 25 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2017, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1