banner2
banner34

Bağımsızlık yolu, bilgi edinme başvurularına gelen cevabı paylaştı

Bağımsızlık yolu, bilgi edinme başvurularına gelen cevabı paylaştı
banner45

Bağımsızlık Yolu, “Onlar Mangala, Biz Alana” eylemlerine yönelik yasaklama kararına karşılık bilgi edinme başvurularına gelen cevabı paylaştı. 

Bağımsızlık Yolu Basın Yayın Sekreteri Mustafa Keleşzade yaptığı yazılı açıklamada, 15 Kasım 2020’de gerçekleştirdikleri “Onlar Mangala, Biz Alana” eylemine yönelik yasaklama kararı üzerine Lefkoşa Kaymakamlığı’nın yapmış olduğu bilgi edinme başvurusuna gelen cevabı toplumsal sorumluluk bilinci ile kamuoyu ile de paylaştıkları belirtildi.  

banner37
Gelen cevabı Parti’nin hukuk komitesine incelenmek üzere sevk ettiklerini dile getiren Keleşzade, önceden haber vermeksizin barışçıl eylem yapmanın Anayasal bir hak olduğu ve hangi gerekçe ile olursa olsun eylem yasağı koymanın Anayasa’ya aykırılık içerdiğini belirtti.

Bağımsızlık Yolu olarak, tüm ilgililere Anayasadaki eylem hakkının net olduğunu hatırlattıklarını dile getiren Keleşzade, şöyle dedi:

“Polisin sivile bağlanması talebimizi tekrar dile getiririz. Yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki içinden geçtiğimiz bu baskıcı dönemde örgütlülük her zamankinden de önemli bir hal almıştır. Partimiz demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü için mücadelesini baskılara karşı yılmadan her alanda sürdürmeye devam edecektir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1