banner2
banner34

Bakan Bozdağ: İsveç ve Finlandiya'dan 33 teröristin iadesini isteyeceğiz

Bakan Bozdağ: İsveç ve Finlandiya'dan 33 teröristin iadesini isteyeceğiz
banner45

Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu tarafından düzenlenen Uluslararası Zirve’ye katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, program sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bozdağ, Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü, İsveç'te 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lının dosyalarının beklediğini, mutabakattan sonra bunların iadesi hususunun yeniden yazılacağını ve hatırlatılacağını söyledi.

4'LÜ ZİRVE SONRASI MUTABAKAT

NATO, Türkiye, İsveç ve Finlandiya liderlerinin İspanya'nın başkenti Madrid'deki dörtlü zirve toplantısından mutabakat çıktı.

Türkiye'nin güvenlik endişeleri konusunda İsveç ve Finlandiya ile mutabakat imzalandı böylece iki ülkenin NATO üyeliğinin önü açılmış oldu.

Üç ülke liderlerinin hazır bulunduğu törende mutabakata dışişleri bakanları imza attı. Mutabakatta, PKK ile mücadele konusunda İsveç ve Finlandiya, Türkiye ile tam işbirliği taahhüdünde bulundu.

banner37

İki ülke, PYD/YPG ve FETÖ'ye destek sağlamama sözü verirken, savunma sanayiinde ambargo ve kısıtlamalara gidilmemesi ile işbirliğinin artırılması kararı alındı.

Bu bağlamda İsveç ve Finlandiya, terörle mücadele ve savunma sanayii konularındaki ulusal mevzuatlarını ve uygulamalarını düzenleme taahhüdünde de bulundu.

Terör ve örgütlü suçlarla mücadele konusunda istihbarat paylaşımı mekanizması kurulması da kararlaştırıldı. Terör suçlularının iadesi konusunda somut adımlar atılması ve Türkiye'ye yönelik terör propagandasının engellenmesi de mutabakatın maddeleri arasında.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2022, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1