banner2
banner34

Bakan Şan: 14 Mart Kıbrıs Türkü için üç önemli tarihi süreci içerisinde barındırmaktadır

Bakan Şan: 14 Mart Kıbrıs Türkü için üç önemli tarihi süreci içerisinde barındırmaktadır
banner45

Maliye Bakanı Şan 14 Mart Tıp Bayramı, Halkın Sesi Gazetesinin kuruluşunun 81. Yılı ve Kıbrıs Türk Toplumu Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün doğumun 117. Yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Bakan Şan; “Her yıl 14 Mart “Tıp Bayramı” olarak kutlansa da Kıbrıs Türkü için üç önemli tarihi süreci içerisinde barındırmaktadır. 1

4 Mart 1906 tarihinde Liderimiz Dr. Fazıl Küçük dünyaya gözlerini açmış, 14 Mart 1942 tarihinde Liderimiz tarafından Kıbrıs Türkü’nün haklı sesinin duyulması için Halkın Sesi gazetesi yayın hayatına başlamış ve canı pahasına insan yaşamına dokunan sağlık çalışanlarımızın “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaya başlamıştır. 
Bu bağlamda, 81 yıldır Kıbrıs Türkü’nün hizmetinde olan ve Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün ilkelerini kendisine şiar edinen Haklın Sesi Gazetesi’nin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, yayın hayatında başarılar diliyorum.

banner37
İnsanüstü çabayla, canı pahasına insan yaşatmayı kendisine gaye edinen tüm sağlık çalışanlarımızın “Tıp Bayramı”nı kutluyor, sevdikleriyle birlikte sağlıklı ömürler diliyorum. Ömrünü davaya adayan, bu uğurda 81 yıl önce Halkın Sesi Gazetesi’ni kurarak “Halkın Sesi Hakkın Sesidir” diyerek en zor şartlarda toplumsal birlikteliği inşa eden, doktorluğuyla halkına hayat veren, yaşamı boyunca örnek bir insan olan Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü doğumunun 117. yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Ruhu şad olsun.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1