banner2
banner34

Bakan Şan: Haklı davamızı savunmaya, KKTC’nin tanınması için Anavatan’ımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz

Bakan Şan: Haklı davamızı savunmaya, KKTC’nin tanınması için Anavatan’ımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz
banner45

Maliye Bakanı Alişan Şan sosyal medya üzerinden Avrupa komisyonu'nun yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Şan, haklı davamızı savunmaya, KKTC’nin tanınması için Anavatan’ımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz diyerek paylaşımda bulundu.

banner37
Bakan Şan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Avrupa Komisyonu yaptığı açıklamada, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin “KKTC'nin Türk Devletleri Örgütü'nün zirve toplantısında gözlemci üye olarak yer alması” yönündeki girişimlerini reddettiğini duyurdu.
1963 yılından itibaren Rumlar tarafından işgal edilmiş olan Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarını uluslararası hukukun öznesi olarak kabul eden ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimini “Sözde Kıbrıs Cumhuriyeti” yetkilileri olarak  muhattap alıp Kıbrıs Türkü’nü yok sayan AB kurumlarının taraflı tutumları uzlaşmadan uzak ve insan haklarına aykırı bir karar olarak gündemdeki yerini korumaktadır. AB ve BM  ayrılıkçı tavırını sürdüredursun biz Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile beraber yürüttüğümüz eşit egemen iki devletlilik politikasını yürütmeye devam edeceğiz. Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliğimiz yanında ilişkilerimizi geliştirerek haklı davamızı savunmaya, KKTC’nin tanınması için Anavatan’ımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2022, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1