banner2
banner34

Bakan Şan, ‘TBMM’nin açılışının 103. yılı’ ve ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla mesaj yayımladı

Bakan Şan, ‘TBMM’nin açılışının 103. yılı’ ve ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla mesaj yayımladı
banner45

Maliye Bakanı Alişan Şan, ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 103. Yılı’ ve ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şan mesajında, depremde hayatını kaybeden çocukları da unutmayarak, bu bayram yüreklerde büyük hüzün ve kayıpların acılarının izdüşümünün yaşandığını belirtti.

Dünya’da kutlanan tek çocuk bayramının, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olduğuna vurgu yapan Maliye Bakanı Alişan Şan mesajında şu ifadeleri kullandı.

banner37
“23 Nisan 1920 tarihi; Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği, anlamı ve önemi büyük bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ulusal egemenliğin ilan edildiği bugünü geleceğimiz, umudumuz ve aydınlık yarınların güvencesi olan çocuklarımıza armağan ederek taçlandırmıştır.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yaşanabilir barış ve güvenli bir dünyada sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri bizlerin de en büyük arzusu ve görevidir”

Maliye Bakanı Şan mesajının devamında, depremde hayatını kaybeden çocukları da unutmayarak; “Şubat ayında Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan asrın felaketi depremde ne yazık ki kardeşlerimiz, evlatlarımız hayatlarını kaybetti. Bu nedenle bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı buruk yaşıyoruz. Bu bayram, heyecan ve sevinç değil, hüzün ve acının izdüşümü ile birlikte geliyor. Anavatanımızda kaybettiğimiz canlarımızı ve acıları ülkemizin üzerine bir kara bulut gibi çöken Şampiyon Melekler Takımımızı asla unutmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, TBMM’nin açılışının 103. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelede emeği geçenleri, Şampiyon Melekler Takımımızı bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1