banner2
banner34

Bakan Üstel, Gazimağusa hastanesi ve Geçitkale sağlık merkezini ziyaret etti

Bakan Üstel, Gazimağusa hastanesi ve Geçitkale sağlık merkezini ziyaret etti
banner45

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel bugün Gazimağusa Bölgesi'nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapulan açıklamaya göre, Bakan Üstel ilk olarak Gazimağusa Devlet Hastanesi, ardından da Geçitkale Sağlık Merkezi'ni ziyaret ederek, Geçitkale Sağlık Merkezi'nın ihtiyacı olan salon aracı teslim etti .

Geçitkale Sağlık Merkezi Sorumlu Hekimi Çağla Kılınç, resmi aracın çok uzun zamandan beridir büyük eksiklik olduğunu  belirterek, bugünden itibaren sağlık merkezinin ihtiyaçlarının çok daha rahat karşılanacağını kaydetti.

Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Çiğdem Çağa da, Geçitkale Sağlık Merkezi'nin önemine vurgu yaparak, merkezin araca sahip olmasının büyük şans olduğunu vurguladı.

banner37
Sağlık Bakanı Dt.Ünal Üstel, ilk olarak Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde gercekleştirdiği ziyarete ilişkin açıklamada bulunarak, hastanenin sorunlarının ele alındığını, PCR testleri ve PCR merkezlerinin artırılması adına yapılacakların konuşulduğunu söyledi

 Hastanedeki acil bölümde yapılan yenilikleri yakından incelediklerini ve Gazimağusa Devlet Hastanesi'ni  nasıl daha aktif hale gitirebileceklerini Başhekim Dr. Mustafa Kalfaoğlu ve hastane yetkilileri ile görüştüklerini belirten Üstel, bölgede yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için eksiklikleri tamamlama konusunda adım atılacağını kaydetti. 

Üstel, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne Anjiyonografi Ünitesi'nin nasıl ve nereye kurulacağı hakkında da incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde daha iyi hizmet verebilmek amacıyla gerekli çalışmalara başlanacağını duyuran Üstel,. Gazimağusa Belediyesi ile birlikte istişare ederek, yeni bir PCR merkezi açma düşüncesinde olduğunu dile getirdi. 

Gazimağusa bölgesinde vaka sayısının artış gösterdiğine vurgu yapan Üstel, bölgede kitlesel tarama yapılması yönünde çalışma yapıldığını ifade etti. Gelecek aşılarla birlikte aşılama programının hızlandırılacağına işaret eden Üstel, insan sağlığının herşeyden önce geldigini ancak, ekonominin de yukarı çekilmesi için çalışmaların devam ettiğine vurgu yaptı.

Sağlık Üst Kurulu ile bakanlar kurulunun ürettiği kararlarla açılımların devam ettiğini belirten Üstel, yapılan bakanlar kurulu toplantısının ardından 12 Nisan'dan sonra dijital bilekliğin devreye konarak ev karantinasıyla birlikte kapalı turizmin de başlayacağını söyledi. Salgının seyrine göre Mayıs ve Haziran ayları için de çift aşı ve çift pcr koşuluyla turizm sezonunun açılması hedefinde olduklarını işaret eden Üstel, yüzyüze eğitimin de tamamen başlaması için gereken çalışmanın yapılacağını ifade etti. Yapılan çalışmalar neticesinde Geçitkale Sağlık Merkezi'nin ihtiyacı olan salon aracın da teslim edildiğini belirten Üstel, Başbakan Ersan Saner ve Maliye Bakanı Dursun Oğuz'a teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1