banner2
banner34

Başbakan 'nihayet' Erdoğan ile görüştü

Hükümet, artan döviz ve akaryakıt ücretlerinden halkı en az zararla kurtarmak için aldığı önlemleri yürürlüğe koyarken, bir yandan da Türkiye hükümeti ile randevu almak için çaba harcıyor.

Başbakan 'nihayet' Erdoğan ile görüştü
banner45

 

Yaklaşık üç haftadır Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşamayan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüşmelerini sürdüren Başbakan Tüfan Erhürman’ın hafta içerisinde Türkiye’ye gitme olasılığı ortaya çıktı.

HAFTA İÇİ GÖRÜŞME OLABİLİR

Erhürman’ın haftasonu telefonla görüştüğü Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile,  hafta içi bir araya gelmek için sözleştiği bilgisine ulaşıldı.

HÜKÜMET İKİ TARAFLI SALDIRIYOR

Bir süredir Türkiye ile randevu talebi bulunan hükümet, diğer yandan da tedbir açıklayarak piyasadaki hareketlenmeyi sağlamaya çalışıyor.

banner37
Emlak, otomotiv gibi alanlardaki çarklar tamamen durma noktasına gelirken, özellikle akaryakıta ve elektriğe peşi sıra yapılan artışlar vatandaşı çileden çıkardı.

Kamu maliyesi de dövizden kaynaklı bir gelir artışı yaşasa da; kayıp çok daha fazla.

Fiyat İstikrar Fonu ile akaryakıt zammını büyük ölçüde engelleyen hükümetin artık bu alanda da dayanacak gücü kalmadı.

YAPISAL REFORMLAR HIZLANDIRILACAK

Haber Kıbrıs Haber Merkezi’nin elde ettiği bilgilere göre; Hükümet Meclis açılır açılmaz yapısal reformlarla ilgili yasaları gündeme getirecek.

Ancak, bunun öncesinde bütçede oluşan kayıpların giderilmesi ve reel sektörün daha güçlü desteklenmesi için Türkiye’nin ilave desteğine ihtiyaç duyuluyor.

Türkiye kendi içerisinde ciddi kurtarma tedbirleri alırken, KKTC’yi de TL kullanımdan kaynaklanan kayıplarını gidermek için desteklemesi istenecek.

Enerji, telekomünikasyon, kamu yönetimi gibi alanlarda ciddi yapısal değişikliklere duyulan ihtiyaç, yollardır TC- KKTC arasında imzalanan protokollerde yer almasına, KKTC hükümetler bu alandaki değişimleri sağlayacağına yönelik sözler vermesine rağmen, bu alanlar yine pahalılık üretmeye devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2018, 06:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1