banner2
banner34

Başbakan Tatar, DAÜ Rektörü Hocanın’ı ziyaret etti

Başbakan Tatar, DAÜ Rektörü Hocanın’ı ziyaret etti
banner45

Başbakan Ersin Tatar eğitimin yanısıra çeşitli konularda da görüş alış verişinde bulunmak üzere bugün DAÜ Rektörü Prof.Dr Aykut Hocanın’ a ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette ilk olarak konuşan DAÜ Rektörü Prof.Dr Aykut Hocanın, Başbakan Ersin Tatar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, devletin her zaman desteğini hissettiklerini ve hissetmeye de devam ettiklerini belirtti ve Kovid 19 sürecinde de alınan tedbirlerle DAÜ’ye yapılan destekten ötürü teşekkürlerini sundu.

Hocanın Çarşamba günü Yüksek Öğrenimle ilgili yapılan toplantıda yeni akademik yılda alınacak tedbirleri görüştüklerini anımsatarak, Başbakan Ersin Tatar’ın önderliğinde gerekli adımların atılacağını kaydetti..

Başbakan Ersin Tatar da ziyarette yaptığı konuşmasına DAÜ’nün ülkenin lokomotif sektörü olmaya devam ettiğini söyleyerek başladı ve eğitim sektörünün ülke için önemine vurgu yaptı.

Başbakan Tatar, farklı görüşler ortaya konsa da ülkenin pandemi sürecinde başarıyla yönetildiğini söyleyerek, 1 Temmuzdan sonra ekonominin sürdürülebilmesi için dışa açılımın başladığını, bu süreçte de 100 kadar pozitif vakanın var oldığunu ancak bir çoğunun izole edildiğini, durumun korkutucu boyutta olmadığını söyledi.

banner37
Tatar DAÜ’ de de planlı bir şekilde, alınacak tedbirlerle eğitime devam edilmesinin önemine vurgu yaparak, ekonomik gücün kaybedilmemesi için mantıklı bir görüşün sergilenmesi gerektiğini belirtti.

Ekonominin canlanması için hep birlikte çaba gösterilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Başbakan Tatar, konuşmasında bir soru üzerine Kapalı Maraş’ın açılmasıyla ilgili olarak görüşlerini de ortaya koydu.

Ersin Tatar Maraş’ın Gazimağusa’nın bir parçası olduğunu , kentin de her geçen gün gelişme kaudettiğini belirterek, açık ve kapalı bölümleri bulunan Maraş’ın 46 yıl sonra artık Federal temelde bir çözümün pek umudunun olmadığı , Doğu Akdenizdeki gelişmelere de bağlı olarak , hükümetin ortaya koyduğu görüş çerçevesinde de Marsş’ın açılma noktasına geldiğini kaydetti.

Tatar” bunun insan hakları bakımından da kabul göreceğini çünkü orasının KKTC sınırları dahilinde ve eski sahiplerine Vakıflar İdaresinin haklarına da helal gelmeksizin iadesi bizden beklenendir” şeklinde konuştu ve hükümetin de bunu gündeme getirdiğini, ayrıca Türkiye ile yapılan istişarelerin de olumlu olduğunu anımsattı.

Tatar bu yöndeki çalışmaların belli bir noktaya geldiğini , bundan sonraki sürecin en yi şekilde değerlendirilip, bu açılımın yapılmasının herkesin beklentisi ve temennisi olması gerektiğinin altını çizdi.

Ziyarette açıklamaların ardından DAÜ Rektörü Hocanın Başbakan Ersin Tatar’ a DAÜ amblemli bir plaket takdim etti ve basına kapalı bir şekilde görüşme devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1