banner2
banner34

Başel: 10 yıl içinde alkol ve kumar bağımlılığı patlayacak

Başel: 10 yıl içinde alkol ve kumar bağımlılığı patlayacak
banner45

Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, KKTC’nin Sosyal politikalarında çok büyük yırtıklar olduğuna dikkat çekerek, örneğin şu an ülkede kaç kişinin işsiz ve yardıma ihtiyacı olduğunun net olarak bilinmediğini vurguladı. Başel “Bin 200 TL vereceğiz veya Bin 500 TL katkı yapacağız türü söylemlerle bu işi çözemezsiniz, soruna bir bütün olarak bakıp bunu ellemezseniz hiçbir yere varamazsınız” dedi.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında pandemiyle birlikte su yüzüne çıkan sorunları değerlendirdi.  Başel, şu an pandemi nedeniyle bastırılmış gibi görünen sorunların bir süre sonra toplumsal patlamalarla karşımıza çıkacağını belirtti.

“Ülkede cinsel taciz, fuhuş, hırsızlık, tecavüz ve cinayet gibi vakalar sürekli basına yansımaya başladı, siz ülke olarak bütünlüklü politikalar üretemezseniz bunlar daha da büyüyerek karşımıza çok daha büyük bir sorun olarak çıkması kaçınılmazdır”

banner37
Siyesetin, Türkiye’den en iyi parayı ben alırım, en iyi ben bölüştürürüm şeklinde içi boş ve tamamen el aaçar politikalarla ülke yönetmeye çalıştığına dikkat çeken Başel, bu yapının da toplumdaki erozyona uğrayan güveni daha da artırıp ümitsizliğe neden olduğunu söyledi.

Yerel Yönetimlerin halkla bire bir ilişkiler anlamında vatandaşla direk teması olan kurumlar olduğunu belirten Başel, merkezi hükümetin bu kurumları yeterince kullanamamasına anlam veremediğini ifade etti.

Başel, “ dikkat ederseniz kimyasal madde kullanımı son dönemlerde yeniden arttı, siz uçağı gemiyi açarsanız bu tür maddelerin ülkeye girişini de kolaylaştırışınız. Bu mücadelede layıkıyla uğraş veren tek kurum emniyet güçleridir, devlet ise bu konuda da sosyal yapıdan uzakta hareket etmektedir” şeklinde konuştu.

Panademinin yarattığı psikolojik baskının uyuşturucunun yanında alkol kullanımında da artışa neden olduğunu anlatan Barış Başel, bunun tehlikeli bir tırmanış olduğunu kaydetti.

Başel, “Alkol ve Kumar 10 yıl içinde bu ülkenin en büyük sorunları arasında yer alacak” dedi. Türkiye’den bakıldığında ortaya çıkan KKTC algısından da son derece rahatsızlık duyduğunu dile getiren Başel, “Biz ülkemiz adına iyi şeyler duymayı ümit ediyoruz ancak oralarda sürekli bu ülkenin kötü taraflarını gösteren ana akım bir medya var” şeklinde konuştu. Kıbrıslı Türklerin ise en büyük zafiyetlerinden birinin politika üretemeyen yapısı olduğuna vurgu yapan Başel, bunun sonucunda da zavallılık ve acizliğin ortaya çıktığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1