banner2
banner34

BASIN-SEN’den tutuklanan "Sol Hareket" üyelerine destek

BASIN-SEN’den tutuklanan "Sol Hareket" üyelerine destek
banner45
banner46

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen),  Mağusa Kaza Mahkemesi’nin verdiği emre istinaden Mağusa Polis Müdürlüğü’nce tutuklanan Sol Hareket üyesi 3 kişinin, ifade vermesi ve görüntülerin incelenmesinin ardından halen tutuklu bulunduğunu belirterek, bunu keyfi bir uygulama olarak niteledi.
Basın-Sen, sosyal medya hesaplarından ifade özgürlüğü hakkını kullandığını belirttiği Sol Hareket üyelerine destek verdi ve polise “ifade özgürlüğü hakkını kullanan 3 kişinin derhal serbest bırakması” yönünde çağrıda bulundu.

banner37
Basın- Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, “2018 yılında Afrika Gazetesi’ne yönelik düzenlenen planlı saldırılarda ismi geçen 9 saldırganın halen tutuklanmadığı” belirtilerek, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan Sol Hareket üyelerinin ise “uygunsuz harekette bulunma” suçlamasıyla tutuklandığını savundu ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.
Açıklamada, şöyle denildi: “Kıbrıs’ın kuzeyinde hiçbir yasal statüsü bulunmayan AKP Gençlik Kolları’nın yaptığı ihbarı değerlendiren polis ekiplerinin ifade özgürlüğüne yönelik yaptığı saldırı Türkiye’deki AKP rejiminin Kıbrıs’taki yansımalarını da bizlere göstermektedir”.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1