banner2
banner34

Baybars, hortumlardan zarar gören Ozanköy ve Sadrazamköy'ü ziyaret etti

Baybars, hortumlardan zarar gören Ozanköy ve Sadrazamköy'ü ziyaret etti
banner45

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Girne Bölgesinde önceki gün meydana gelen hortum felaketinden zarar gören Ozanköy ve Sadrazamköy’ü ziyaret etti. Bakan Baybars, hortum felaketinin yaşandığı 20 Kasım 2020 Cuma günü hemen ivedi olarak kurulan Girne İlçe Kriz Masası toplantısının ardından zarar gören bölgeleri yerinde incelemiş, Çatalköy Sanayi Bölgesinde yaşanan hasarı ve vatandaşların dertlerini dinlemişti. 

banner37
Bakan Baybars, bugün sabah saatlerinde de afet bölgelerini ziyaret etmeye devam etti. Baybars’a Ozanköy ziyareti sırasında Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Milletvekilleri Jale Refik Rogers, Erek Çağatay, Girne Kaymakamı Sinan Güneş ve Belediye Meclis üyeleri de eşlik ettiler. Baybars, Ozanköy bölgesinde zarara uğrayan vatandaşlarla da sohbet ederek yaşananlar ve sıkıntıları hakkında bilgi addı. Daha sonra da hortumlardan ciddi zarara uğrayan Sadrazamköy’ü ziyaret ederek vatandaşların yaşadığı sıkıntıları yerinde inceleyen Bakan Baybars’a Sadrazamköy Muhtarı Mehmet Çakır’da eşlik etti. Baybars, hortumlardan dolayı vatandaşların yaşamlarının olumsuz etkilenmemesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade etti. 

BAYBARS, “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ STRATEJİ PLANINA İHTİYAÇ VARDIR” DEDİ
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, “son yıllarda ülkemizde yaşanan ani, şiddetli yağışların, su baskını ve sellerin yanı sıra “İklim Değişikliği” gerçeğine karşı hem halkımızın bilinçlenmesi, hem de devlet olarak atacağımız adımlarla daha hazırlıklı olmalıyız” dedi. Baybars, İklim Değişikliği olgusunun artık çok daha hayati bir konu olarak ortada olduğunu, bu yönde tüm devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının ortak mücadelesi ile ciddi bir organizasyona ve strateji planına ihtiyaç olduğunu belirtti. Baybars, acil olarak diğer bir doğal afetin gelmesini beklemeden planlı, hazırlıklı ve bilinçli bir hareket planının oluşması için girişim başlatılması için üzerine düşenleri yerine getireceğini ifade etti.  
Baybars, afet bölgelerinde vatandaşların sıkıntılarını da dinleyerek, bir an önce sıkıntıların aşılması için Girne Kaymakamlığı’nın bölge belediyeleri, Sivil Savunma Teşkilatı ve polisimizle istişare içerisinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1