banner2
banner34

Baybora: Protokol ekonomik değil siyasidir

Baybora: Protokol ekonomik değil siyasidir
banner45

KTÖS Mali Sekreteri ve Öğretmenler Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baybora,  Türkiye ile KKTC arasında imzalanan İktisadi Mali Protokolün tamamen siyasi bir amaca yönelik olduğunu belirtti. Baybora,  protokolle  , ülkede muhalefete öncülük eden sendikalara “Ayar” çekme  ve Kıbrıslı Türkleri üretimden kopararak Türkiye’ye tamamen bağımlı hale getirmenin  amaçladığını söyledi.

KTÖS Mali Sekreteri ve Öğretmenler Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baybora,  Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Baybora, protokolün içinde ekonomiye yönelik çok da dikkate alınacak hususlar yer almamasına karşın, protokolün siyasi yaptırımlar amaçladığını kaydetti. Mustafa Baybora, bunların en başında toplumsal muhalefetin öncülüğünü yapan sendikalara “Ayar” çekmek olduğunu vurguladı.

Baybora, “1986 yılından beri yürürlükte olan protokoller sayesinde Kıbrıslı Türkler üretimden tamamen koparılarak Türkiye’ye bağımlı hale getirilmeye çalışılıyor. Bu son protokolün oluşmasında Başbakanlıkta görev yapan üst düzey bir bürokratın payı çoktur. Bu şahıs  AKP’nin buradaki işbirlikçisidir” dedi.

banner37
Kıbrıslı Türklere dayatılan bu paketler karşısında muhalif siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri ve sendikaların mutlaka iş ve güç birliği yapmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekerek, “Bu protokolün meclis  sürecinde başta CTP, TDP ve HP’nin nasıl bir tavır izleyeceklerinin takipçisi olacağız” dedi.

Baybora, Adanın Kuzeyinde üretim ve kendi ayakları üzerinde durabilme potansiyelinin var olduğuna dikkat çekerek önemli olanın bu dinamiği harekete geçirmek olduğunu belirtti.

Üretim ve kalkınmada Kooperatifçiliğin önemine işaret eden Mustafa Baybora, bu alanda KTÖS olarak çok kapsamlı pratikleri ve çalışmaları olduğunu ifade etti.

Açıklamalarında Cenevre’de gerçekleşecek 5+BMtoplantılarına da değinen Baybora, bu toplantının 4+1 şeklinde gerçekleşeceğini çünkü Cumhurbaşkanı Tatar’ın Kıbrıslı Türklerin değil Türkiye’nin sözcülüğünü yaptığını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1