banner2
banner34

Bayraktar Ortaokulu İlahiyat Koleji’ne taşınıyor

Geçtiğimiz günlerde Bayraktar Ortaokulu’nda yaşanan alçı düşmesi olayı sonrasında okula verilen aranın ardından, eğitim Haspolat İlahiyat Koleji’nde devam edecek.

Bayraktar Ortaokulu  İlahiyat Koleji’ne taşınıyor
banner45

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel SİM TV’de Meyil Adakul Elektirikçi’nin hazırladığı öğlen postası programına katılarak Bayraktar Ortaokulu’nda yaşanan gelişmeleri ve Eğitim Bakanlığı ile ilgili yapılan ortak anlaşma metnini değerlendirdi.

Gökçebel, okulda eğitime devam edilemeyeceğinin ortaya çıktığına değinerek, Bakanlık ile yapılan ortak anlaşma metni ile Bayraktar Ortaokulu’nda bulunan 400 öğrenci ve öğretmenlerinin yarından itibaren eğitime Haspolat İlahiyat Koleji’nde devam edeceğinin kararını aldıklarını söyledi.

Gökçebel, Bayraktar Ortaokulu ile ilgili bir yıl önce bizzat sendikanın çeşitli uyarıları olduğunu Bakanlığın bu uyarılar üzerine oraya mühendisler gönderdiğini fakat birilerinin suç işleyerek orada eğitime devam edilmesine olanak sağladığına dikkat çekerek; “Devlet okulları geleceğimizi yetiştirdiğimiz halkımızın çocuklarıdır. Onlar gözbebeğimiz olmalı. Biz uyarılarımızı yapmıştık. Elde o okulun kullanılamayacağına dair rapor olması gerekmektedir. Ama gelin görün ki sonuç ortadadır ve suç işlenmiştir” şeklinde konuştu.

banner37
BAYRAKTAR ORTAOKULU 2016- 2017 DERS YILINA HAZIRLANACAK

Gökçebel, Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları anlaşma metni ile Bayraktar Ortaokulu öğrencilerinin yıl sonuna kadar eğitime Haspolat İlahiyat Koleji’nde devam edeceğini fakat yine yapılan anlaşma ile Bayraktar Ortaokulu’nda kullanılamaz olan binaların yıkılarak yeniden yapılacağını yapılmadığı taktirde ise yeni eğitim yılında sendika olarak çok ciddi bir tavır alınacağını söyledi.

OTOBÜS ŞİKETLERİ İLE KONUŞULACAK, ÇOCUKLAR TAŞINACAK…

Öte yandan taşımacılık, müfredat, çalışma alanı gibi konularda da sıkıntıların yaşanabileceğine dikkat çeken Göçebel; “Taşımacılıkta otobüsler ile konuşuluyor. Çocuklar direk olarak haspolata taşınacak. Sıkıntılar çıkacak elbet. Ama bu kararı almak zorundaydık. 1200 öğrenci ayni okulda olacak. Alan sıkıntısı da doğacaktır. Öğretmenler, veliler eminiz ki sıkıntılar yaşayacaktır. Ama çocuklarımızı eğitimsiz bırakamazdık” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1