banner2
banner34

Behçetoğulları: AB bursları sayesinde Kıbrıslı Türklerin eğitim ufukları gelişiyor

Behçetoğulları:  AB bursları sayesinde Kıbrıslı Türklerin eğitim ufukları gelişiyor
banner45

AB Burs Program Yöneticisi Dilek Behçetoğulları, 2007 yılından beri Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Türklere yönelik burs imkanı yaratıldığını belirterek, bu burslar sayesinde Kıbrıslı Türk gençlerin Avrupa Birliğine üye 27 ülkede birçok alanda eğitim imkanı bulduğunu ifade etti.

AB Burs Program Yöneticisi Dilek Behçetoğulları, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Türklere sağlanan eğitim burslarına ilişkin bilgi verdi. Burslarla esas amaçlananın Kıbrıslı Türklere hem Avrupa’nın bir parçası olduklarını anımsatmak hem de bu coğrafyayla olan bağlantılarını geliştirmek amacı taşıdığını belirtti. AB’nin Kıbrıslı Türklere yönelik her yıl 2 Milyon Euro burs olanağı sağladığını anlatan Behçetoğulları, bu rakamın ciddi bir meblağ olduğunu ifade etti.

banner37
Kıbrıslı Türklerin burslara yönelik her geçen yıl katılım anlamında ilgisinin arttığını anlatan Dilek Behçetoğulları, geçen  yıl AB tarafından 127 burs olanağı sağlandığını ifade etti

AB Burs Program Yöneticisi Dilek Behçetoğulları, dünyayı etkisi altına alan pandeminin merkezin  faaliyetlerine de yansımasının olumsuz olmasına karşın, oluşturdukları online ağ sayesinde bunu pozitife çevirdiklerini kaydetti. AB burslarından yararlanmak isteyen bireylerin bu ağ sayesinde kendileriyle direkt iletişime geçip sağlıklı bilgiler alabileceklerini ve başvurularını yapabileceklerini ifade etti.

Behçetoğulları, bu yılki burs sınavlarının pandemi nedeniyle henüz netlik kazanmamasına rağmen kısa süre içinde bunu sınavlara katılacak olanlara duyuracaklarını açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1