banner2
banner34

Bengihan: Tatar Cenevre’de Kıbrıs Türk halkının iradesini temsil etmiyor

Bengihan: Tatar Cenevre’de Kıbrıs Türk halkının iradesini temsil etmiyor
banner45

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cenevre görüşmelerinde Kıbrıs Türk Halkının iradesini temsil etmediğine dikkat çekerek, “Tatar orada Türkiye’nin sözcülüğünü yapıyor” dedi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında Kıbrıs sorunu ve ülke gündemini değerlendirdi. Bengihan, Cenevre’de şu an adanın geleceğine ilişkin önemli bir süreçten geçilmesine karşın, Cumhurbaşkanı Tatar’ın “İki Egemen Devlet” talebiyle bunu berhava etmeye çalıştığını ifade etti. Güven Bengihan, “Kıbrıslı Türkler Cumartesi günü ortaya koydukları iradeyle bu adanın yeniden birleşmesini çok net olarak ortaya koyarken, Türkiye’nin müdahaleleri sonucu Cumhurbaşkanlığı makamına oturan Tatar, çözümsüzlüğün kalıcılaşması yönünde Ankara’nın oradaki sözcülüğünü yapıyor, bu irade Kıbrıslı Türklerin iradesi değildir” dedi.

banner37
Adada çözüm yolunun Federasyondan geçtiğine dikkat çeken Bengihan, bunun aksi bir davranışın adanın bölünmesi anlamına geldiğini kaydetti.

Açıklamalarında Türkiye’deki MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 4. Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yönelik küfür dolu sözlerine de tepki gösteren Bengihan, bu sözlerin Kıbrıslı Türklerin tümüne karşı kullanıldığını belirterek “Kötü söz sahibine aittir” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda ülkenin içinde bulunduğu kötü durumun sorumlusunun azınlık hükümeti olduğuna dikkat çeken Güven Bengihan, “Vatandaş işsiz ve aç kalırken ülkeyi yönettiklerini iddia edenler kendi koltuklarını koruma yarışını sürdürüyor” dedi.

Ülkedeki kötü yönetime karşı bütün unsurların birleşmesi gerektiğine vurgu yapan Bengihan, “Hem adada bir çözüme ulaşana hem de bu kötü yönetimden kurtulana kadar mücadelemizi birlikte sürdürmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1