banner2
banner34

Bengihan: Ülkede Sağ siyasi statüko da Sol siyasi statüko da kendine çalışıyor

Bengihan: Ülkede Sağ siyasi statüko da Sol siyasi statüko da  kendine çalışıyor
banner45

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Başbakan Ersan Saner’in tek gaylesinin UBP kurultayına Başbakan girip öyle çıkmak olduğunu belirterek, “Bu nedenle Saner, pandemi nedeniyle aç kalan kesimleri bir yana atıp tamamen kendi geleceği için kabinede değişiklikler yapıyor, üst kademe yöneticilerini değiştiriyor ve kurultayı garantiye almaya çalışıyor” dedi

Bengihan, mecliste yer alan muhalefetin ise yaşananlar karşısında gerekli reaksiyonu göstermediklerini ifade ederek, “Bu Memleket Bizim Palatformunu yeniden oluşturduk, ancak siyasi partilerin bizimle birlikte mücadele istek ve arzusu yok, toplantılara bir gelip bir gelmiyorlar, bugün mecliste yürütülen muhalefet yeterli değildir” dedi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi.

banner37
Bengihan, aradan geçen 1 yıllık pandemi sürecinde dar gelirli emekçilerin büyük mağduriyet yaşarken, Turizm ve Üniversite patronlarının ise hükümet eliyle desteklenmeye devam edildiğini ifade etti.

Güven Bengihan, “Çalışma Bakanlığı pandemi mağduru çalışanlara Bin 500 TL civarında destek vereceğini açıklayıp müracaat kabulüne başladı, bakanlığın 10 Bin olarak ön gördüğü sayı bugüne kadar 58 Bine ulaştı, insanlar aç ve gelecekleri belirsiz. Hükümet ise müracaatları almasına karşın hala kaynak arayışımız sürüyor diye açıklama yaptı. Diğer yandan ise dünya zenginler listesinin ilk 100’ünde yer alan üniversite patronlarına öğrenci karantina ücreti için kaynak ve turizm patronlarına da karantina otel ücreti adı altında oluk oluk para akıtılmaya başlandı” şeklinde konuştu.

KTAMS’ın son yaptırdığı araştırmaya göre bugün Asgari Ücretlinin açlık sınırı altında yaşamak zorunda olduğuna dikkat çeken Bengihan, bu gerçekler ortada dururken Başbakan Saner’in ise hala sermayeyi desteklemesinin tek bir amacı olduğunu, onun da kurultaya başbakan olarak girip başbakan olarak çıkmak olduğunu belirtti.

Bengihan, UBP marifetiyle bu denli kötü yönetilmesine karşın, muhalefetin de yeterli sesi çıkarmamasını eleştirdi.

Bengihan, UBP zihniyetine karşı ortak mücadele geliştirmediği sürece kaybedenin Kıbrıslı Türkler olacağını kaydetti. Bengihan, “Şu anda siyasetin sağında da solunda da tek bir hedef var o da statükolarını koruma” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1