banner2
banner34

Bengihan, 1 Haziran Dünya Çocuklar günü dolayıyla mesaj yayınladı

Bengihan, 1 Haziran Dünya Çocuklar günü dolayıyla mesaj yayınladı
banner45

KTAMS Başkanı Güven Bengihan 1 Haziran Dünya Çocuklar günü dolayıyla mesaj yayınladı. Bengihan, dünyanın birçok ülkesinde çocuklar, güvenlik, sağlık, eğitim ve barınma gibi temel haklardan yoksun dedi.

Bengihan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi

banner37
1 Haziran Dünya Çocuklar günü, çocuk hakları ile ilgili farkındalık yaratma adına çok anlamlı bir gündür.

Yüzyılda hala daha dünyanın birçok ülkesinde çocuklar, güvenlik, sağlık, eğitim ve barınma gibi temel haklardan yoksundurlar. Milyonlarca çocuk fiziksel ve psikolojik istismara maruz kalıyor. Şiddet ve savaşlar nedeniyle birçok çocuk ülkelerinden göç etmek zorunda kalıyor veya hayatını kaybediyor.

Tüm dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik krizin yarattığı yoksullaşmadan en çok etkilenen yine çocuklar olmuştur. Ülkemizde de ailelerinin işsiz kalması veya gelirlerinin azalması nedeniyle binlerce çocuk aileleri ile birlikte açlık sınırının altında yaşamını sürdürürken, fırsat eşitsizliği nedeniyle eğitim hakkından da mahrum kalmıştır.

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza çocuklarını tam anlamı ile yaşayabilecekleri bir ülke, tüm dünya çocukları ile birlikte barış içinde savaşsız , sömürüsüz bir dünya yaratmak için sendikamız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da mücadelesini sürdürecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1