banner2
banner34

Berrova, "Azerbaycanlı Gençlerin Uluslararası Alyansı" kabul etdi

Milli Eğitim ve Kültür bakanı Özdemir Berrova AİYA-"Azerbaycanlı Gençlerin Uluslararası Alyansı" ve "Diaspor Gazatecileri Birliği" Kıbrıs temsilcisi, "Azerbaycan-Kıbrıs Gencler ve Dostluk Alyansı" başkanı Rashad Badirli-ni ve AKDC-Azerbaycan Kıbrıs Dostluk Cemiyyeti başkanı Orhan Hasanoğlunu kabul etdi.

 Berrova,
banner45

Kıbrıs Net Haber Özel Haberi

Milli Eğitim ve Kültür bakanı Özdemir Berrova AİYA-"Azerbaycanlı Gençlerin Uluslararası Alyansı" ve "Diaspor Gazatecileri Birliği" Kıbrıs temsilcisi, "Azerbaycan-Kıbrıs Gencler ve Dostluk Alyansı" başkanı Rashad Badirli-ni ve AKDC-Azerbaycan Kıbrıs Dostluk Cemiyyeti başkanı Orhan Hasanoğlunu kabul etdi. Görüş esnasında Kıbrısta yapılan işler, projeler ve teklifler sayın bakana sunuldu. Orhan Hasanoğlu hedeflenen projesini Özdemir Berrovaya detaylı şekilde anlatdı. Şimdilik geniş açıklama vermeden önümüzdeki senelerde yapılacak olan projelerin Azerbaycan ve Kıbrıs ilişkilerinde önemli rol oynayacağını söyledi. Kıbrısta Azerbaycan diasporcularının belkide dünyanın çok ülkesinde olduğundan daha güçlü olduğunu dedi. Daha sonra projeleri herkesle paylaşacağını bildirdi.

banner37
Rashad Badirli kendi projesi ile ilgili sayın bakana yapılacakları açıkladı.Azerbaycan diasporasının herzaman KKTC nin yanında olduğunu söyleyerek Azerbaycan diasporasının öneminden bahs etdi. Şimdilik projeni sitede açıklamak istemediğini bu işde gerekli adımların atılmasından sonra bilgileri paylaşmak istediğini bildirdi. Milli Eğitim ve Kültür bakanı sayın Özdemir Berrova teklif ve projelere sıcak baktığını ve Azerbaycan-Kıbrıs ilişkileri için herzaman var olduğunu söyleyerek, Azerbaycan bizim için Türkiyeden farklı ülke değil orasıda bizim için aynıdır.

Aynı soy kökten geldik. Teklif ve projeleri not alarak ilgileneceğini ve söylenilen projelere çalışmağınızı bildirdi. Özdemir Berrova kendi tavsiyelerini bölüşerek destek verdi. Görüşün sonunda Rashad Badirli Sayın bakanımız Özdemir Berrovaya Azerbaycanın tarihi yerlerinden biri olan Kız kalesinin küçük sembolini hediyye etdi. Bakan bu hediyyeyi kendi masasına koyarak herzaman orada duracağını söyledi. Orhan Hasanoğlu Azerbaycandan gelen Azerbaycanın milli değerlerinden olan yerli çay paketini sayın bakana sunarak çayın bizim için önemli nimet olduğunu ve Azerbaycanda her evde çayın herzaman bulunduğunu ve içildiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1