banner2
banner34

Beş yolcu havaalanında unutuldu!

Atlas Jet Havayolları, dün sabah KKTC'den aldığı üçü tekerlekli sandalyeli beş yolcuyu, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda unutup, İngiltere’ye uçtu.

Beş yolcu havaalanında unutuldu!
banner45

Atlas Jet Havayolları, dün sabah KKTC'den aldığı üçü tekerlekli sandalyeli beş yolcuyu, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda unutup, İngiltere’ye uçtu.

Ercan Havaalanı’ndan sorunsuz uçuş gerçekleştiren yolcular, Atatürk Havalimanı’nda işlemleri için bekletilirken, görevliler tarafından unutuldu ve İngitere- Stansted uçağını kaçırdılar.

Büyük mağduriyet yaşayan tekerlekli sandalyeli iki yolcu, yaşadığı mağduriyet sonrasında Ada’ya geri dönmek zorunda kalırken, yolculardan biri ise saatlerce Atatürk Havalimanı’nda bekletildikten sonra bir otele yerleştirildi.

Tekerlekli sandalyeli yolcu Nazelin Şaban’ın bugün saat 10.25 uçağı ile İngiltere’ye yolculuk yapacağı öğrenildi.

Tekerlekli sandalyeli yolculardan Nazelin Şaban’ın oğlu Reşat Şaban, ailesinin, İngiltere’de gerçekleşecek aile düğünü için yaptıkları yolculuğun tam bir rezalete dönüştüğünü anlattı.

KIBRIS’a konuşan Şaban, annesinin Ercan Havaalanı’ndan İstanbul Atatürk Havalimanı’na sorunsuz gittiğini belirterek, Çelebi şirketinden yer hizmetleri sorumlusu, annesini alarak, havaalanına kadar götürdüğünü söyledi.

banner37
Şaban, yaşananları şöyle anlattı:

“Ailem İngiltere’ye aile düğünü için gidecekti. Annem Nazelin Şaban ve dört aile üyesiyle birlikte İngiltere yolculuğuna çıktı. Annemin sağlık sorunu olması nedeniyle tekerlekli sandalye ile yolculuk yapacaktı. Teyzem de ona refakatçilik yapıyordu. Annem, Ercan Havaalanı’ndan İstanbul’a sorunsuz gitti. İstanbul’da tekerlekli sandalyeyle Atatürk Havalimanı’na giriş yapıldı. Çelebi şirketinden yer hizmetleri sorumlusu, annemi aldı ve havaalanına kadar götürüldü. Havaalanında bu üç tekerlekli sandalyeli ve iki refakatçi transit uçacakları için uçağı beklemeye başladı. Ercan’dan İstanbul’a ve Londra Stansted’e gidecek toplamda üç tekerlekli sandalyeli ve iki de refakatçi havaalanında bekletildi. Uçağın saati yaklaşmasına rağmen, kimse gelmedi ve yolcular unutuldu. Ayağı ve kalp sorunu olan tekerlekli sandalyedeki yolcular kendi imkanlarıyla yolculuk yapacakları çıkış kapısını bulmaya çalıştı ama uçağa yetişemediler. Teyzem panikle üç kez düşme tehlikesi geçirdi. Ailemizden dört kişi yolculuğunu gerçekleştirebilirken, annem ve teyzem ile diğer tekerli sandalyeli yolcular ile rekafaketçiler uçağı kaçırdı. Uçağın kalktığını öğrendiler. Havalimanında, teyzem ve diğer tekerlekli sandalyeli yolcularla ilgili herhangi bir duyuru yapılmadı.”

“Annem, saatlerce havalimanında bekletildi”

Reşat Şaban, annesinin dün sabah 10.30’dan 15.30’da kadar havalimanında bekletildiğine vurgu yaptı.

Şaban, “Uzun bir bekleme süresi oldu. Başka bir havayoluna ait uçağa da yönlendirilmediler. 15.30’dan sonra yolcuları, otele yönlendirdiler. Diğer iki tekerlekli sandalyeli yolcular ve refakatçilerini, kendi istemleri üzerine Kıbrıs’a geri gönderdiler. Annemler, İstanbul’da bir otelde ve bugün 10.25’te Atlasjet Stansted seferiyle uçuş yapacaklar. Yolcuların çoğunluğu, tekerlekli sandalyeli ve yardımla uçağa girebilecek yolculardır. Bir de değil, üç tekerlekli sandalyeli yolcuyu havalimanında unutmamaları kabul edilemez. Bu yolcuları İstanbul’da unuttular. Bu ihmal kabul edilemez. Üç tane tekerlekli sandalyeli yolcunun havalimanında unutulması ihmali kabul edilemez. Büyük bir stres yaşadık. Kına gecesini kaçırdık. Ailece, mağdur olduk” şeklinde konuştu.

Şirketin, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Yolcu Hakları Broşürü’ne göre yolcu kendi isteği dışında uçağa binememesi durumunda tazminat hakkı doğduğunu belirten Şaban, bilet ve konaklama tazminatının ödendiğini ancak tazminat hakkının havayolu şirketi tarafından dile getirilmediğini söyledi.

Kaynak:Kıbrıs Gazetesi

Emine UYSAL

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 06:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1