banner2
banner34

Besim: İlaç ihaleleri düzgün yapılamıyor

Besim: İlaç ihaleleri düzgün yapılamıyor
banner45

CTP Lefkoşa Milletvekili Filiz Besim, sağlıkla ilgili konuşmasında, Maliye Bakanı Şan’ın değindiği 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne işaret ederek, kız çocuklarına rahim ağzı kanseriyle ilgiyi aşının yapılmasının Sağlık Bakanlığı’nın gündeminde olup olmadığını sordu, kapalı alanlarda tütün kullanımı konusunda denetim de yapılmadığını savundu.

Besim, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp, Damar Cerrahisi Servisi çıkan yangınından sonra sigortadan para alınıp alınmadığını sordu.

Besim, aynı filmi Devlet Laboratuvarı yangınında gördüklerini, sigortadan para alınamadığını, göreve geldiklerinde soruşturmayı yeniden açtıklarını hatırlattı. Besim, bir firmanın kendilerinden cihaz istediğini, cihazın sağlamını da yanmışını da bulamadıklarını, tutuklamalar da olsa bu konunun sonuçlanmadığını söyledi.

banner37
Besim, TAK binasının yanındaki atıl araziye inşa edilecek devlet laboratuvarına başlanması için Sağlık Bakanlığı’nın yeni bütçeye kaynak koyup koymayacağını sordu.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü olduğunu da anımsatan, ruh hastalıkları konusunda politika ve yol haritası eksikliği olduğunu kaydeden Besim, Barış ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde hekim ve psikolog eksikliği olduğu, bağımlı hastaların tedavi edilemediğini, AMATEM’in henüz tamamlanamadığını belirtti.

Güzelyurt hastanesinin atıl halde kalmasının içinde bir yara olduğunu da kaydeden Filiz Besim, burasının korunması ve tamamlanması gerektiğini, Girnelilerin de yeni bir hastaneye ihtiyacı olduğunu söyledi.

İlaç konusunda düzgün ihale yapılamadığını, firmaların artan fiyatlar nedeniyle ihalelere katılmadığını belirten Besim, İlaç ve Eczacılık Dairesi’nin ilaçları doğrudan aldığını kaydederek, “İlaca ayrılan para yetmeyecek. İlaç takip sistemi bir an önce kurulmalı….” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1