banner2
banner34

Beyatlı’dan AB ve BM’ye çağrı: Kuzey’deki irade Tatar’da değil halktadır, bizimle temasa geçin

Beyatlı’dan AB ve BM’ye çağrı: Kuzey’deki irade Tatar’da değil halktadır, bizimle temasa geçin
banner45

Aktivist Derya Beyatlı, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre’de masaya sürdüğü bölünmeyi körükleyici önerilerin Kıbrıslı Türklerin iradesini yansıtmadığını belirterek, “BM ve AB yetkililerine çağrımız adanın gerçek iradesini sorgulamaları yönündedir, bu irade Tatar’ın öne sürdüğü gibi ne iki devletli bir yapı, ne taksim ne de ilkaktır, halkın gerçek arzusu Birleşik bir Kıbrıs’tır ve bu da yapılan bütün bilimsel araştırmalarda yer almaktadır” dedi.

banner37
Aktivist Derya Beyatlı, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında Cenevre görüşmeleri ve ortaya çıkan sonucu değerlendirdi. Beyatlı, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre’de Kıbrıslı Türklerin iradesi yerine AKP tarafından kendisine verilen görevi yerine getirdiğini ifade etti.

Beyatlı, son gelişmelerle  birlikte Türkiye’nin Kıbrıslı Türkler üzerinde zaten var olan baskı ve dayatmalarını daha da yoğunlaştırarak sürdürdüğünün gözlemlendiğine dikkat çekerek, “Cenevre öncesi kurumlarımıza 4. Cumhurbaşkanı Akıncı’ya bağımsız yargımıza saldırılar had safhaya çıktı, Cenevre ise bu yaşananların son noktasıdır. Biz bu adada bir çözüm ve Birleşik Kıbrıs’ı savunanlar bu saldırıları kabul etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar ve hükümetin Türkiye’nin bir tabası gibi davranmalarını kabul etmenin mümkün olmadığını dile getiren Beyatlı, “Adanın iki yanında son dönemlerde oluşan farkındalık ve çözüm yönündeki irade gelinen aşamada en umut besleyebileceğimiz gelişmedir, iki taraf da bunun üzerie yoğunlaşmalı” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1