banner2
banner34

Bir destek verilecekse özel sektör çalışanlarına verilmelidir

Bir destek verilecekse özel sektör çalışanlarına verilmelidir
banner45

KTAMS'tan yapılan açıklamada ekonomik krizden en çok etkilenen özel sektör çalışanları olmuştur; Bir destek verilecekse özel sektör çalışanlarına verilmelidir diyerek hükümeti eleştirdi.

KTAMS açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Covid 19 pandemisi ve TL’nin büyük oranda değer kaybetmesi nedeniyle yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen özel sektör çalışanları olmuştur.

banner37
Ağustos ayının ortasına gelinmiş olmasına rağmen hala yeni asgari ücret belirlenmemiş, özel sektör çalışanları neredeyse açlıkla baş başa bırakılmıştır.

Bunlar yetmezmiş gibi şimdi de bazı ekonomik örgütler, Hükümetin Sosyal Sigorta Prim Desteğini devam ettirmemesini  gerekçe göstererek işverenlere “sosyal sigorta primlerini ödememe” çağrısı yapmıştır. Ekonomik olarak zaten tükenme noktasına gelen özel sektör çalışanlarına devlet sahip çıkmadığı gibi bir darbe de işverenler tarafından vuruluyor. Hükümetle  sorunu olan kesimler cezayı çalışana kesiyor. Özel sektör çalışanlarının gerek sağlık, gerekse emeklilik açısından tek güvencesi  olan sosyal güvenlik yatırımlarının durdurulması asla kabul edilemez.

Pandemiden olumsuz etkilenen sektörlere Sosyal Sigorta Prim desteğinin sürdürülmesi  bu sektörlerin ayakta kalması açısından gereklidir ve yapılmalıdır ancak pandemi döneminde işleri ve gelirleri artan sektörlere aynı desteğin verilmesi adil değildir. Destek verilecekse açlık sınırının altında bir ücretle yaşam mücadelesi veren özel sektör çalışanlarına verilmelidir.

Toplumun en savunmasız kesimine karşı bu kadar insafsız davranılmasını şiddetle kınar, Anayasamızın sosyal devlet ilkesini hatırlatırız.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2021, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1