banner2
banner34

Bir peşkeş daha mı?

KKTC’de peşkeş olaylarının devam ettiği öne sürülüyor.

Bir peşkeş daha mı?
banner45





Devlet Emlak Malzeme Daire tarafından bir restoran sahibine kiralandığı ileri sürülen Gemikonağı'ndaki deniz sahilinde, yapımına başlanan inşaat, bölge halkının tepkisine neden oldu.

Gemikonağı'nın denize sıfır olan sahil bölgesinin, ünlü bir restorana peşkeş çekildiği ve bunun Anayasa’ya aykırı olduğu belirtiliyor. Denize sıfır olan yere inşaat yapılmasının ,Anayasaya aykırı olduğuna vurgu yapılırken, yapılan peşkeşin bölgedeki esnafı da olumsuz yönde etkileyeceği belirtiliyor.

banner37
Çevreci örgütlerin deniz sahiline yapılan inşaata göz yumduğu da dile getirilirken, bunun yasalara aykırı olduğu ifade ediliyor. Gemikonağı bölgesinde ikamet eden güvenilir bir kaynak, yaptığı açıklamada, bazı şeyleri anlamakta bölge halkı olarak güçlük çekiyoruz. Bölge insanı olarak bazı bölgelerde, iş yapma adına yer istediğimiz zaman bizlere hayır deniyor.

Ancak bizce torpili kişilere ise hemen gelin alın ifadesinde bulunuluyor dedi. Ayni kaynak açıklamasına devamla, gemi konağının denize sıfır en güzel yerlerinden deniz sahili ünlü bir restoran sahibine peşkeş çekildi. Denize sıfır olan bu yereanayasaya göre inşaat yapılamaz. İnşaat için deniz kenarından benim bildiğim 100 metre geride inşaat yapılır. Hâlbuki bu yapılmakta olan inşaat Anayasaya aykırı olarak deniz kenarına yapılıyor. Bu durum bölge esnafını da olumsuz etkileyecek diye düşünüyorum. Ancak, ne hikmetse bölgedeki çevreci örgütler de bu olaya göz yumuyor ifadesinde bulundu.

Taner ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 21:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1