banner2
banner34

Birisi Tatar'a söylesin: Ercan, zor kazanılan bir KKTC markasıdır

Birisi Tatar'a söylesin: Ercan, zor kazanılan bir KKTC markasıdır
banner45

Ercan havaalanı’nda uzun yıllar Sivil Havacılık Dairesi’ne bağlı, Hava Trafik Kontrol Şube Amiri olarak görev yapan Metin Aybars, Ercan Havalimanı’nın adının değiştirilmesi tartışmalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ciddi uyarılarda bulundu.

Ercan isminin uluslararası havacılıkta kazanılmış bir marka olduğuna dikkat çeken Aybars, bunce yıllık kazanımın, isim değiştirilmesiyle yok olacağına vurgu yaptı.

Konu her gündeme geldiğinde uyarılarını tekrarlayan aybars’ın sonra yazısı şöyle:

Dr. Küçük Vakfının Sn Tatar'ı ziyareti dolayısıyla yaptığı beyanattan sonra daha önce de gündeme gelen ve sakıncaları ortaya konan Ercan Havaalan’ının isminin değiştirilmesi konusunun yeniden ısrarla gündeme geldiği anlaşılmaktadır.

banner37
Ercan söylendiği gibi 'Yeni inşa edilen' bir havaalanı değildir sadece oraya yeni bir terminal binası ve ilaveler yapılmaktadır. Yani ERCAN ayni yerde yine bildiğimiz Ercan’dır.

Yeni bir terminal binası yapılması ile alakalandırılarak alanın adının değişmesi neler getirececektir:

1. Ta 1974den beri Kuzey Kıbrıs'ta ERCAN diye bir havaalanı olduğu ve bu alanın bulunduğu devlet tanınmış olmasa bile uluslararası kural ve kaidelere göre hava trafiğine hizmet veren bir yer olduğu çok uzun, zor şartlarda ve çok zor gerçekleştirilen uçuşlardan sonra dünya havacılığına tanıtılmıştır. Kısacaca Ercan zor kazanılmış bir KKTC markasıdır kapalı bir alana atılması tüm kazanılımları bir kargaşaya sürükleyerek yapılan emeklere yazık olacaktır.

2. Ercanda uçaklara yol gösteren, hizmet eden tüm seyrüsefer yardımcı cihazları ECN olarak kodlanmştır. Bunları değiştırmek mümkündür ama bir şekilde değişiklikten haberdar olmayan bir uçak ECN yi takip ederek Geçıtkaleye inmeye yönelelebilir çünkü KKTC Sivil Havacılık Teşkilatı dünya hava enformasyon haberleşme ağlarına ďahil değildir ve NOTAMlar dahil bilgiler ancak Türkiye üzerinden yaýınlandığından takip ve kontrol etmek gözden kaçabilir. Ercan havalanının özellikleri, yaklaşma, iniş, kalkış planları, telsiz frekansları uzun yıllar yapılan uçuş ve çalışmalar sonucu birçok devletin havacılık otoriteleri ile havacılık şirketlerinin kayıtlarına geçmiştir. Bunları tekrardan değiştirmek hatalı, çok zor ve zaman alacaktır.

3. Ercan isminin Geçitkale Havaalanına verilmesi adı onore edilerek oraya verillen bir aziz şehidin tenzili şeref edilerek atıl bir alana verilmesi manasına gelir ki her ağzımızı açtığımızda şükranlarımızı ifade ettiğimiz Türk ordusuna karşı yapılacak büyük bir ayıp olacaktır. Ayrıca bol bol aksi propagandalara da malzeme olacaktır.

Ayrıca bir de bu konunun TC Cumhurbaşkanı ve diğer ilgililere neden iletildiği de anlaşılmış değildir.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2021, 11:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet ormancıoğlu
Mehmet ormancıoğlu - 3 yıl Önce

Ercan hava limanını ismini değişmek çok büyük yanlış

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1