banner2
banner34

Biz kendimizi fil sanıyoruz ama fareyiz

Kendisi iş hayatının dışında sosyal hayatta da çok aktif

Biz kendimizi fil sanıyoruz ama fareyiz
banner45

KÜÇÜK OLMANIN AVANTAJI: İşadamı Ekin Adademir: Kendimizi fil sanıyoruz ve onu örnek alarak hareket ediyoruz. Halbuki biz fareyiz ve küçük olmanın avantajlarını kullanmamız gerekiyor.

ODA ÇOK PASİF: Adademir: Ticaret Odası’nın hiçbir etkisi yok, çok pasif. Birlikte hareket etmeyi beceremiyoruz. Hükümetler, sendikaların hassasiyetleri doğrultusunda hareket ediyorlar

banner37
İKİ YILDIR BEKLİYORUM: Adademir: Turizm alanında yatırım yapmaya çalışıyoruz. Lefkoşa Surlariçi’nde bir  butik otel yapmak istiyoruz. Binalar hazır. İki yıldır projeye onay bekliyoruz. O daire senin bu daire benim dolaşıyoruz.

 Kendisi iş hayatının dışında sosyal hayatta da çok aktif. Bisiklet Federasyonu Başkanı, ayrıca spor salonu da var. Kısacası spor ile iç içe yaşayan bir kişi. Kendisi ile konuşmamızda sık sık dile getirdiği, ülkemizin büyük ülkeleri örnek almaktan vazgeçip, küçük olmanın avantajlarını kullanmamız oldu. Ekin Adademir, hızlı düşünüp, hızlı karar verip uygulanmasını ve ülkede  fon ve vergileri düşürüp, ucuzluğun sağlanarak sürümden kazanılmaya gidilmesini önerdi. Israrla ülkede üretim yapmaya çalışılmasının gerçekçi olmadığını anlatan Adademir, küçük bir Dubai yaratarak, ülkeye insan çekip, buradan kazanmak gerektiğine işaret etti. Ekin Adademir ayrıca, konuşmasında Ticaret Odası’nı da ciddi şekilde eleştirilerde bulunarak odayı pasif olmakla suçladı. Artık siyasetçilerin cesur olması ve statükonun yıkılmasını da isteyen Ekin Adademir, kendisinin aktif siyasete girmeyeceğini ama siyasetten de kopuk olmadığını söyledi.

Kaynak: HK

Haberi tamamı Havadis'te

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 06:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1