banner2
banner34

"Bizde yalan haber yapana bile ceza yok"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında saat 11.00’de toplandı. Genel Kurul’da ilk olarak Başkanlığın Genel Kurula sunuşlarına yer verildi.

banner45

 

Bu bölümde Başbakanlığın Hukuk ve Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi gündeminde bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Yasa Tasarısının Komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi oybirliği ile kabul edildi.

Ayrıca Türk Ajansı Kıbrıs’ın 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısının Genel Kurul’da üçüncü görüşülmesinin yapılmasına ilişkin tezkeresi de oybirliği ile onaylandı.

Genel Kurul’da daha sonra YDP milletvekili Erhan Arıklı, Meclis İçtüzüğü’nün 62. Maddesi uyarınca söz alarak, Müşavirlik Yasası ve yaratılan yeni müşavirler konusunda konuşma yaptı.

Arıklı, müdür müsteşar değişikliklerini, kendi ekibiyle çalışılmak istenmesini anlayabildiğini ancak Cumhuriyet Meclisi’ndeki 4 müdürün görevden alınmak istenmesini anlamanın mümkün olmadığını kaydetti.Erhan Arıklı, bu 4 kişinin hangi gerekçelerle görevden alındığının açıklanmasını istedi ve “bu karar CTP MYK’sında mı alındı” diye sordu.

YDP milletvekili Arıklı, Cumhurbaşkanının karanameyi imzalamasından üzüntü duyduğunu ifade ederek, Meclisteki kadrolarla keyfi oynamaları kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti.

banner37
Arıklı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’dan da bilgi istedi.Arıklı, hükümetin gazetelere ciddi ödemelerini olduğunu belirterek, basına para dağıtıldığını bunun kriterlerinin ne olduğunu sordu.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş da gazetelere yapılan ödemelere ilişkin bilgi verdi.Denktaş, demokrasiden söz etmek için geleneksel basının desteklenmesinin zorunluluğuna değindi.

Tüm gazeteleri aynı kefeye koyamayacağını ancak geleneksel gazetelerin varlığının devamı için bu katkılara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Denktaş, bu katkıları bakanlar kurulunun belirlenen kriterler doğrultusunda onayladığını kaydetti.

Katkı alan yayın organlarının kriterleriyle ilgili Arıklı’nın yerinden sorduğu sorulara cevap veren Denktaş, “basına dünyada yardım eden hükümetler var mı sorusuna “bizde yalan haber yapana bile ceza yok” dedi.

Serdar Denktaş, bazı gazetelerin kendi menfaatini korumak için her türlü yayını yapmaktan çekinemeyebildiğini de ifade etti.

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay da söz aldı.Uluçay, müşavir yasası geçtikten sonra atamaların yapılacağının belli olduğunu hatırlattı.

Teberrüken Uluçay, “ Meclis’teki 4 mevkinin üçüne Meclis’e yıllarca hizmet vermiş kişileri atadık. Bir arkadaşımız ise Dışişleri Bakanlığından gelecek. Bu atama ile Dışilişkiler ve Protokol bölümüze yeni bir vizyon getirmeyi amaçladık. ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2018, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1