banner2
banner34

BKP Genel Sekreteri İzcan 1 Mayıs’ı kutladı

BKP Genel Sekreteri İzcan 1 Mayıs’ı kutladı
banner45
banner46

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, işçi ve emekçinin birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu belirttiği 1 Mayıs’ı kutladı.

BKP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Mayıs’ın, işçi sınıfının her türlü sömürüye karşı direniş ve mücadelesini simgelediğini belirten İzcan, sınıfsız, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için mücadelenin devam etiğini kaydetti.

banner37
İzcan, Emperyalist kapitalizmin her türlü saldırısına karşı direnen, tüm dünya işçi sınıfını ve tüm ezilen halkların şanlı mücadelesini selamladıklarını, uluslararası işçi sınıfı ve ezilen halklar ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

Kıbrıs’ta "barış ve sosyalizm için canlarını feda eden işçi sınıfı önderlerini" saygı ile andıklarını belirten İzcan, “Derviş Ali Kavazoğlu, Kostas Mişaulis, Fazıl Önder ve daha nice işçi sınıfı öncüsü yoldaşımızı katledenler, mücadelemizi geriletmeyi başaramamışlardır. Mücadelemiz güçlenerek devam etmektedir.” dedi.

Tek amaçlarının, yurdun bütünlüğünü sağlayıp, tüm Kıbrıslıların insan haklarına saygılı, birlikte özgürce yaşayacağı günlere ulaşmak ve sosyalizm bayrağını açmak olduğunu dile getiren İzcan, “Yaşasın 1 Mayıs yaşasın Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumların ortak vatan yaratma mücadelesi, yaşasın sosyalizm” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1