banner2
banner34

BKP HEYETİ DEV-İŞ’İ ZİYARET ETTİ… “GÖRÜŞME SÜRECİNİN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) heyeti, Dev-İş’i ziyaret etti.

BKP HEYETİ DEV-İŞ’İ ZİYARET ETTİ… “GÖRÜŞME SÜRECİNİN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
banner45
banner46

BKP Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, BKP ve Dev-İş, “Guterres Belgesi temelinde federal çözüm yanlısı tüm kesimlerin bir araya gelerek, ortak bir çatı altında çözüm mücadelesine olumlu katkı yapacak adımları atma ve buna uygun bir yapının oluşması için, birlikte çalışma” kararı aldı.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan görüşme ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Kuzey ve Güney Kıbrıs ile Ankara’daki çözüm karşıtlarının” görüşme sürecinin yeniden başlamaması, başlasa bile sonuca ulaşmaması için büyük bir kampanya yürüttüğünü savundu.

banner37
İzcan, gelinen aşamada federal çözüm yanlılarının bir çatı altında bir araya gelmesinin şart olduğuna vurgu yaparak, Dev-İş’e ziyaretlerinin esas nedeninin bu süreçte birlikte hareket etme isteği olduğunu kaydetti.

Federal çözüm yanlılarının farklılıklarını bir kenara bırakarak, asgari müşterek olan Guterres Belgesi temelinde Federal Birleşik Kıbrıs’ın hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla bir araya gelmesinin ve ortak hareket etmesinin şart olduğunu ifade eden İzcan, önlerinde “ya federal çözüm ya da taksim” seçenekleri olduğunu öne sürerek, “Elbette bizim tercihimiz federasyondur. Kıbrıs’ta barış ve çözüme inananların da tercihi bu olmalıdır. Amacımız federal çözüm yanlıları ile bir araya gelmek ve ortak hareket etmektir” dedi.

(EMR/HA) 

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2018, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1