banner2
banner34

BM Sözcüsü'nden Kıbrıs Açıklaması

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri`nin Sözcüsü Stephan Dujarric, “`son duyduğumuza göre` Kıbrıs müzakereleri iyi gidiyor” dedi ve tahminde bulunmaktan kaçındı...

BM Sözcüsü'nden Kıbrıs Açıklaması
banner45

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri`nin Sözcüsü Stephan Dujarric, “`son duyduğumuza göre` Kıbrıs müzakereleri iyi gidiyor” dedi ve tahminde bulunmaktan kaçındı.

Kıbrıs`ta çözüm bulma şansının yüzde 60 olarak tahmin edilmesini yorumlaması istenen Dujarric, “Kıbrıs`ta bir çözüm bulmanın, birinin bir şeylerin % 60 – 70`inden bahsetmesi gibi değildir” şeklinde konuştu.

banner37
Genel Sekterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide`nin görüşmelerine devam ettiğine dikkat çeken Stephan Dujarric, şöyle devam etti:

“Son duyduğumuza göre müzakereler iyi gidiyor. Bir şey açıklamaya hazır olduğumuzda açıklayacağız. Tahminde bulunmak istemiyoruz.”

Kıbrıs, adanın kuzeyinin Türkiye tarafından istila ve işgal edilmesi nedeniyle 1974`ten beri bölünmüş bulunuyor. Adayı federal bir çatı altında yeniden birleştirmek için müzakereler geçen Mayıs ayında başlamıştı.

Kaynak:Kıbrıs Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1