banner2
banner34

Bozcaada vapurunda etkinlik

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Kıbrıs Türk Deniz İşletmeleri, İTÜ KKTC ve Mağusa Denizciler Birliği, 13 Temmuz 2019’da yapılan Amatör Denizcilik Eğitimi ve Sınavı’na katılanlar için dün Gazimağusa Limanı’nda demirli olan Bozcaada vapuru üzerinde bir etkinlik düzenledi.

Bozcaada vapurunda etkinlik
banner45

Saat 18:30’da başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Kıbrıs Türk Deniz İşletmeleri Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Amatör Denizcilik Eğitimi ve Sınavı’na katılanlar için teorik eğitimin yanı sıra Bozcaada vapurunda eğitim turu gerçekleştirmek ve onlara teşekkür etmek için bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

Etkinlikte konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, Amatör Denizcilik Eğitimi ve Sınavı’na katılanlara teşekkür ederken, bakanlığın, ülkede denizciliğin gelişmesi için T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın desteği ile amatör denizcilik eğitimi vermeye devam edeceğini, bu sayede 2023’e kadar 15 bin lisanslı denizci kazanmayı hedeflediklerini anlattı.

banner37
Konuşmanın ardından geçtiğimiz hafta KKTC deniz yetki alanlarında görevlendirilen Gemi Kurtaran Römorkörü personelinden, 1974 Barış harekatı gazisi Murat Çelik’e, Müsteşar Bağzıbağlı tarafından plaket verildi.

Bağzıbağlı, Murat Çelik’in 1974’te her iki harekatta da yer alması nedeniyle, hissettikleri minnetin bir göstergesi olarak bu plaketi takdim ettiklerini ifade etti.

Daha sonra katılımcılar gruplar halinde Bozcaada vapurunu dolaşarak çeşitli donanım ve aksamlar ile ilgili bilgi aldılar.  

Etkinlikte ayrıca DAÜ Gastronomi Bölümü tarafından balık-ekmek ikramı yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1