banner2
banner34

Brent petrol kritik seviyenin altına düştü

Brent petrol kritik seviyenin altına düştü
banner45
banner46

Uluslararası piyasada Brent petrol fiyatları Rusya-Ukrayna savaşındaki gerilim, ABD Merkez Bankası Fed’in ‘faiz artışı’ için verdiği sinyal, yüksek enflasyon ve koronavirüs salgının Çin’de belirsiz ilerlemesi nedeniyle düşüşünü sürdürüyor. Dolar endeksinde emtia fiyatlarında artan jeopolitik risklere karşın güçlenmenin sürmesiyle satış baskısının devam ettiği gözlenirken, geçen haftayı yaklaşık yüzde 5 değer kaybederek 105,6 dolardan kapatan Brent petrol varil fiyatı 103 doların altına düştü.

GÜNCEL BRENT PETROL FİYATI

Önceki kapanışı 106,15 dolardan yapan Brent petrol yeni haftaya yüzde 3,83 azalışla başladı. Yaşanan sert düşüşün ardından Brent petrolün varil fiyatı saat 09.30 itibarıyla 102,13 dolardan işlem görüyor. ABD tipi ham petrolü varili ise aynı dakikalarda 100 doların altına düşerek 98 dolar seviyesinden işlem görüyor.  

PETROL FİYATLARINDA ‘ÇİN’ DÜŞÜŞÜ

banner37
Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin'in Şanghay şehrine salgın kaynaklı ölümler artıyor. Bu durumun petrol piyasasında talep gerileyeceğine neden olacağı endişesi yeni fiyatlamaları beraberinde getirdi. Çin'in başkenti Pekin'de ise yeni vakalar salgının yayılma ihtimaline karşı kapanma önlemlerini dair kaygıya yol açtı.

İlişkili Haberler

25 Nisan güncel akaryakıt fiyatları: Benzin ve motorine indirim var mı? Petrol Çin etkisiyle düştü!

AKARYAKITA İNDİRİM GÖRÜNDÜ

Brent petrol fiyatlarının günden güne erimesi akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiriyor. Geçtiğimiz haftanın başında 115 dolar seviyesini test etmesinin ardından haftayı 105 dolar seviyesinde kapatan Brent petrol yeni haftaya da kayıpla başladı. Petrol fiyatlarının düşüşünü sürdürerek 102 dolara kadar gerilemesi, Türkiye’de benzin ve motorin fiyatlarında oluşan indirim beklentisini kuvvetlendirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1