banner2
banner34

Bu gençlerin sesine kulak verin

Bu gençlerin sesine kulak verin
banner45

Yazarımız Kurtuluş Sözmen'in bu haftaki yazı sizlerle: 

Özgürlüğümüz için, bayrağımız için varlığımız için kan akıtmadık mı ?

Bu ülke uğruna kanlar aktı, insanlar öldü, hala bulunamayan kayıp  insanlarımız var.  Vatan uğruna çok can verdik, bunlar bir kenara dursun. Biz yaşadıklarımızdan ders çıkaralım derken, aslında hiç ders çıkarmıyoruz.

Dünde tam bu oldu. Genç ve dinamik sporcumuz Doğukan, kısıtlı imkanlarla olimpik havuza sahip olmayan bir ülkenin sporcusu olarak 34. Boğaziçi Kıtalararası yüzme yarışını kazanarak 2018’den sonra ikinci kez şampiyon olma başarısını gösterdi.

İşte asıl hikaye burada başlıyor….

4 sene arayla 2 kere şampiyon olarak bu alanda büyük bir başarıya imza atan Doğukan’ın, katıldığı 20’ye yakın yarışın sadece 6’sı devlet tarafından desteklendi. Ailesinin durumu iyi olmasa belki de böyle önemli bir başarıya imza atmayabilirdi.

Başardı!!!!

Hem de 2 kere bu başarıya imza attı. Ancak kendini bilmeyen sistemin ve birilerinin adamı olan insanlar genç, başarılı ve şampiyon olan bir çocuğun mutluluğuna gölge düşürdü.

Kürsüde seremoniye çıkmak için şampiyon sporcumuz elinde KKTC bayrağı ile beklerken, birisi tarafından uyarıldı. Bayrağını üzülerek, cebine koymak zorunda kaldı. Buruk bir şekilde, madalyasını ve ödülünü aldı belki ama yüzündeki burukluk hiç gözlerimizin önünden gitmeyecek.

banner37
İşte sistemin en kısa örneği, çocuğumuza gencimize gelecek nesillerimize örnek olacak sporcumuza sadece, sosyal medyadan destek oluyoruz.

Nerede yetkili organlar, neredesiniz!!!!

Hiç biriniz yoksunuz, neden yoksunuz biliyor musunuz? Sistemin bir parçası olduğunuz için…

Bu çocuklara destek olmanız gerekiyor ama olmuyorsunuz. Bunun gibi kaç tane genç sporcumuz var. Merve, Mustafa, Doğukan daha niceleri…

Ülkemizin dışarıya bakan yüzleri, göğsümüzü kabartan her türlü müdahalelere rağmen varlığımızı yaşatan değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Sosyal medya üzerinden paylaşımlarla olmuyor.

Boşa harcadığınız paraları, bu gençlere tesis yapıp, onların gelişimi için harcamış olsanız, ne ülkemizden göçüp giderler, nede ülkemize hasret kalırlar. İşte asıl mesele şu ki; gençlerimize, sporcularımıza verilmeyen destekler yüzünden güvercin misali göçüp gidiyorlar.

Bu kadar değerli güzel ve nice sporcularımızın başka ülkeler adına yarışması, içinizi sızlatmıyor mu? Hiç bu çocukları düşünmüyorsunuz. Çünkü bu çocuklar bu ülkenin vatandaşı değil, yada sizlere yakın değiller ondan olsa gerek.

 İşte artık dur deme zamanı gelmedi mi ?

Doğukan sen bizim yüzümüzün akı olarak kalmaya devam edeceksin, yüzümüzün karası ise kendi bağnazlıklarında kaybolan, yitip giden değerlerimize sahip çıkmayan zihniyetlerimizdir.

Sadece bu gençlerin sesine kulak verin…

O bayrağı sen açtın biz gördük denizin efendisi…

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2022, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1