banner2
banner34

Bu işi geçim kaynağına dönüştürdü

Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz yıl Kasım ayında 5 bin 500 TL borcu olduğu ve ödeyemediği iddiası ile yüksek bir binanın çatısına çıkarak canına kıyacağını söylemesi ile gündeme gelen 23 yaşındaki Mumin Gergen’in “sahtekar” olduğu iddia edildi.

Bu işi geçim kaynağına dönüştürdü
banner45
banner46

 

Türkiye basınında yer alan haberlerde Gergen’in Türkiye’nin birçok ilinde, farklı farklı senaryolarla “sahtekarlıkla” para temin ettiği, bu paraları da zevkine harcadığı ileri sürüldü.

Türkiye basınında geçen hafta yer alan bir haberde, Gergen’in kanser hastası annesi ile maddi imkansızlık sebebi ile çadırda yaşadığı bilgisine yer verilmişti.

Türkiye basınında önceki gün çıkan haberde ise Mumin Gergen’in yalan söylediği öne sürüldü.

Haberde, Gergen,  farklı yaşam hikayeleri uydurarak insanlardan para alıp, bu paralarla gününü gün eden, nerede akşam, orada sabah zihniyetinde sorumsuz ve sahtekar bir kişi olmakla suçlandı.

“Canıma kıyacağım” demişti

Türkiye’nin birçok ilinde yardıma muhtaç bir vatandaş rolü oynayarak hakkında haberler yaptırıp, yardım severleri tuzağına düşürdüğü iddia edilen Mumin Gergen’in adı KKTC basınında da  geçtiğimiz yıl, “22 yaşındaki genç yürekleri ağza getirdi”, “Canına kıymak istedi”, “22 yaşında intihar etmek istedi” ve benzeri haber başlıkları ile yazıldı.

Aslen Kastamonulu olduğu bilinen Mumin Gergen, turist olarak geldiği ülkemizde 25 Kasım 2015 tarihinde Başkent Lefkoşa’da Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nin damına çıkarak canına kıyacağını söylemişti.

5 bin 500 TL borcu olduğunu ve bu parayı bulamazsa kendisini aşağıya atacağını söyleyerek yürekleri ağza getiren Gergen, duyarlı vatandaşların söz konusu parayı kendisine vermesi üzerine canına kıymaktan vazgeçmişti.

 

Annesi için yardım istemiş

Mumin Gergen, geçtiğimiz günlerde de Türkiye basınında bu kez, “Kanserli annesiyle çadırda yaşıyor” başlıklı haber ile yer aldı.

Mumin Gergen hakkında 15 Haziran 2016 tarihinde Türkiye basınında yer alan haberlerde, Gergen’in kanser hastası annesi ile maddi imkansızlık nedeni ile anayolda bir çadırda yaşayan düşkün bir kimse olduğu yazılmıştı. Haberde yer alan bilgilere göre, Gergen, 4 kardeş olduklarını, annesinin kanser hastası olduğunu ve kadının konuşma yetisini büyük oranda kaybettiğini, aynı zamanda yatağa bağımlı hale geldiğini belirtmiş.

Gergen, kanser hastası annesine kendisinden başka bakacak kimsenin olmadığını vurgulamış, kendisinin de mevsimlik işçi olarak tarlalarda çalıştığını söylemiş. Hasta annesi ile il il gezip çadırda yaşadığını belirten Gergen, babasının da şeker hastası olduğunu, ayrıca bağırsaklarından ameliyat olduğunu ve Kastamonu’nun Araç ilçesinde oturan kızının yanında yaşamaya başladığını anlatmış.

Gergen, “Annemin sesinin açılması için yurtdışından bir cihaz gelecek. O cihazın fiyatı da 7 bin Euro. Ankara Onkoloji Hastanesi’nde annem 4 defa boğazdan ameliyat olunca, doktorlar özel bir hastanede ameliyat olması gerektiğini söyledi. Özel hastane de ameliyat için 25-30 bin lira para istiyor. Benim maddi durumum yok. Bu konuda yardımseverlerden bir yardım eli bekliyorum” diye konuşmuş.

banner37
Türkiye basınında yer alan haberlere göre, Mumin Gergen isimli genç, yaşlan yaşam öyküleri ile insanları kandırıp parasını alan bir kimse

Türkiye basınında yer alan haberlere göre, Mumin Gergen isimli genç, yaşlan yaşam öyküleri ile insanları kandırıp parasını alan bir kimse

 

Yalanmış

Uzun süre “sahtekarlıkla” temin ettiği paralarla yaşam sürdüğü iddia edilen Mumin Gergen’in maskesinin düşürüldüğünü yazan Türkiye basını, önceki gün de Gergen’in anlattığı hiçbir senaryonun doğru olmadığını, amacının insanların duygularını sömürerek para toplamak olduğu ve bu topladığı paraları, gecelerde, kızlarla, eğlence mekanlarında harcadığını yazdı.

Kaynak:Havadis

 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 06:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1