banner2
banner34

Bu kez üç yıl yatacak

Birçok kez uyuşturucu suçundan ceza yinen Cengiz Deniz’in, Mart ayında 110 gram bonzai ile yakalandığı davası dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde karara bağlandı

Bu kez üç yıl yatacak
banner45

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Mart ayında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne bağlı polis ekipleri tarafından Gönyelide kalmakta olduğu apartmanın girişine poşetler içinde 110 gram bonzai zulalayan Cengiz Deniz hakkındaki kararını dün açıkladı.

Mahkeme “Uyuşturucu tasarruf” suçundan 7 aydır Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Cengiz Deniz’i 3 yıl hapislik cezasına mahkûm etti.

Melek Esendağlı başkanlığında, Yargıç Murat Soytaç ve Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Mahkeme Başkanı Melek Esendağlı okudu.

10 gün sonra yakalanmıştı

Kararı okuyan Mahkeme Başkanı Melek Esendağlı, sanığın uyuşturucu suçunu Mart ayında işlediğini anlattı.

Esendağlı, Narkotik ekiplerinin Gönyeli’de Gerçek apartmanın giriş kapısında Deniz’e ait klima motorunun arkasına gizlenmiş 32 paket, yine başka bir naylon içerisinde 5 paket Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini anlattı.

Polislerin aynı gün Deniz’in evinde gerçekleştirdiği aramada mutfakta bulunan dolapta 19 adet Suboxone marka hap bulunarak emare olarak alındığını anımsatan Esendağlı, polislerin evde olduğu saatlerde, zanlı Cengiz Deniz zulaladığı uyuşturucu maddeyi ararken polis tarafından fark edilmesi üzerine olay yerinden kaçtığını hatırlattı.

Esendağlı, Deniz’in 10 gün sonra polise teslim olduğunu ve Mart ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunduğunu söyledi.

Miktarın fazlalığı ağırlaştırıcı oldu

banner37
Başkan Melek Esendağlı, ciddi suçlar arasında yer alan uyuşturucu suçlarının salgın bir hastalık gibi yayılmaya devam ettiğine dikkat çekti. Mahkemelere bu tür suçlar karşısında büyük görevler düştüğünü belirten Esendağlı,  verilecek olan cezaların sanığa ve bu suçu işlemek isteyenlere ibret verici olması gerektiğini vurguladı.

Esendağlı, sanığın tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddenin miktarının kararda ağırlaştırıcı faktör olduğunu belirtti.

Benzer suçlardan mahkûmiyeti var

Melek Esendağlı,  sanığın tasarrufunda bulunan uyuşturucunun miktarına dikkat çekerek, Cengiz Deniz’in benzer suçlardan birçok kez yargılanarak hapislik cezası aldığını anımsattı.

Sanığın incelenen doktor raporunda, bağımlı bir kişi olmadığı ancak 2012 yılından bu yana uyuşturucu madde kullanım bozukluğu sorunu yaşadığının altını çizen Esendağlı, aldığı hapisliklerle ıslah olmadığını kaydetti.

Yasa koyucular 18 yıla kadar hapislik öngörüyor

Mahkeme Başkanı, sanığın yargılanmak için beklerken uslanmadan benzer suçlar işlemeye devam ettiğini yasa koyucularda bu tür suçlarda 18 yıla kadar hapislik öngörürken, sanığın benzer suçlardan sabıkası oluşunun kararda etkili olduğunu söyledi.

kaynak:havadis

Devrim DEMİR

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 08:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1