banner2
banner34

“Bu sorumsuzluğa kim dur diyecek?”

Lefkoşa’da çoğunlukla öğrencilerin kaldığı apartmanın arkasındaki arazinin, pencerelerden savrulan çöp poşetleri ve içi idrar dolu şişeler nedeniyle çöplüğe dönüşmesi, mahalle sakinlerini isyan ettirdi.

“Bu sorumsuzluğa kim dur diyecek?”
banner45

Başkent Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinde bulunan Kazım Nami Duru Sokak’taki boş bir arazi, hemen yanındaki apartmanın pencerelerinden atılan çöp poşetleri ve içi idrar dolu şişeler nedeniyle adeta çöplüğe dönüştü.

Gerek hava koşulları, gerekse sokak hayvanlarının yiyecek aramaları nedeniyle parçalanan poşetlerden saçılan çöpler kirliliği daha da artırırken, etrafa yayılan kötü kokular da bölgeyi nefes alınamaz bir hale getirdi.

banner37
Kazım Nami Duru Sokak sakinleri, çöplerin atıldığı apartmanda kalanların çoğunluğunun ülkemizde eğitim gören öğrenciler olduğunu savunarak, çöplerin de bu gençler tarafından atıldığını öne sürdü.

Pencerelerden atılan çöp poşetleri ve içi idrar dolu şişeler nedeniyle mahallenin çöplüğe döndüğünü ve yayılan pis kokudan nefes alamaz duruma geldiklerini belirten bölge sakinleri, “Kimse gelip temizlemiyor. Kimse çıkıp da bu çocuklara yaptıkları sorumsuzluk nedeniyle ciddi bir uyarı vermiyor. Bu çocukların çevre ve temizlik konusunda eğitilmesi şart” diyerek tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri, yetkililerin biran önce duruma müdahale etmesini isteyerek, “Artık belediyenin temizlik şubesi mi, Sağlık Bakanlığı’nın Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi mi ilgilenir bilemiyoruz ama birileri gelip buraları temizlesin ve o apartmanda kalanları tek tek ziyaret ederek gerekli uyarıları yapsınlar. Çöpü atanlar tespit edilirse de gerektiği şekilde cezalandırılsınlar” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2017, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1