banner2
banner34

Bugün dünya kalp günü!

Bugün 29 Eylül Dünya Kalp Günü..Gün dolayısıyla dün Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde basın toplantısı düzenlendi.

Bugün dünya kalp günü!
banner45

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu basın toplantısında, kalp, damar rahatsızlıkları konuusnda bilinçlenmenin ve farkındalık yaratmanın önemine değinerek her geçen gün kalpten ölenlerin sayısının arttığını belirtti.

banner37
Fiziksel hareketsizlik, sağlıksız beslenme ve stresin kalp hastalıklarına davetiye çıkardığına işaret eden Bakan Sucuoğlu, halk olarak yürüme alışkanlığı kazanmak, beslenmeye dikkat etmek ve stresten uzak durmaya çalışmak gerektiğini vurguladı. Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Hasan Birtan da dünyada yılda 17-18 milyon kişinin kalp rahatsızlıklarından öldüğüne dikkat çekerek, kalp rahatsızlıklarının önlenmesi için ciddi mücadeleler verildiğini söyledi.Kardiyoloji Klinik Şefi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gülgün Vaiz de, 2000’li yıllardan sonra kalp rahatsızlıklarının popularitesini artırdığını insanların değişen yaşam koşullarının kişilere hastalık olarak döndüğünü aktardı.

Kalp rahatsızlıklarının önlenebilir hastalıklar arasında olduğunu belirten Vaiz,halkın akdeniz tarzı beslenmeye önem vermesi tavsiyesinde bulunurken, hükümetlerin de ulusal sağlık politikaları geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 06:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1