banner2
banner34

Bükreş ve İstanbul’da temaslar yaptı

Yüksek Yönetim Denetçisi Ombudsman Emine Dizdarlı, Bükreş ve İstanbul’da temaslarda bulundu…

 Bükreş ve İstanbul’da temaslar yaptı
banner45

Bükreş ve İstanbul’da konferanslara katılan Dizdarlı, Avrupa Ombudsmanlar Enstitüsü’nün Genel Kuruluna katıldı ve enstitünün yeni üye listesinde yer aldı, oy kullandı.

Yüksek Yönetim Denetçisi Ombudsman Emine Dizdarlı, 20-24 Eylül tarihleri arasında Romanya parlamentosunda yapılan Avrupa Ombudsman Enstitüsü Genel Kurulu ve Uluslararası İnsan Hakları Konferansı’na katıldı.

Yüksek Yönetim Denetçiliğinden yapılan açıklamaya göre, Konferansta, önce açılış konuşmaları yapıldı, ardından genel kurula geçildi.

banner37
Konuşmalar ve faaliyet raporunun okunmasının ardından Avrupa Ombudsmanlar Enstitüsü Genel Sekreteri, ek üyeleri anons edip tanıştırdı… Emine Dizdarlı da Kuzey Kıbrıs ombudsmanı olarak üye listesinde yerini aldı.

Emine Dizdarlı “Kuzey Kıbrıs Ombudsmanı” olarak genel kurulda yeni yönetim organlarının seçiminde oy kullandı.

Dizdarlı, Romanya’da bulunduğu süre içerisinde Türkiye Kamu Denetçisi Hüseyin Yürük, Kamu Denetçiliği Uzmanı İlker Özcan ve Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ile görüştü.

Bükreş’teki kongrenin ardından İstanbul’a geçen Emine Dizdarlı, burada 25 – 27 Eylül tarihlerinde düzenlenen “İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı”na katıldı.

İnsan hakları ve iyi yönetim ilkelerinin ele alındığı konferans kapsamında “İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği Yönlendirme ve Genel Kurulu” ile “Akdeniz Ombudsmanlar Birliği Yürütme ve Yönetim Kurulu” gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1