banner2
banner34

Bülent Kanol: Rum Tarafı İstemiyor Diye Kazanımlardan Vazgeçmek Söz Konusu Olamaz

Bülent Kanol: Rum Tarafı İstemiyor Diye Kazanımlardan Vazgeçmek Söz Konusu Olamaz
banner45
banner46

Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın temsilcisi Bülent Kanol BRT’de “Burası Önemli Seçim Özel’ programında Levent Kutay’ın sorularını cevapladı.

11 Ekim’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kıbrıs Türk halkının geleceği açısından oldukça önemli olduğunu, halkın bir anlamda geleceğini oylayacağını belirten Kanol, “11 Ekim’de toplum iradesinin varlığı ile ilgili seçim yapacağız. Halkın büyük çoğunluğunun da iradesine sahip çıkan Sayın Akıncı’ya ciddi bir güven ve kararlılıkla destek verdiği net şekilde ortadadır” dedi.

Crans Montana’nın ardından çözümün şekline yönelik olarak Rum liderliğinin yaşadığı kafa karışıklığının Berlin zirvesi ile ortadan kalktığını, Berlin’de federasyon hedefinin bizzat iki lider tarafından teyit edildiğini anımsatan Kanol, Berlin’de ortaya çıkan çerçevenin Kıbrıs Türk toplumunun yıllardır savunduğu ve üzerinde hassasiyetle durduğu ilkeleri içermesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

banner37
gerçekçi ve makul çözümün federasyon olduğunu belirterek, ‘Federasyonu bile kabul etmekte zorlanan bir taraf, iki devletli çözümü nasıl kabul edecek” diye soran Kanol, iki devletli çözümü savunan kesimlerin bunun altını doldurmadığını kaydetti. “Önümüzde bizi ilelebet gayrı meşruluğa mahkum etmeye çalışan bir siyaset var” diyen Kanol, buna karşı çok dikkatli olmak gerektiğini kaydetti. BM parametrelerinin terk edilmesinin Kıbrıs Türk halkını belirsizliğe iteceği gibi, Türkiye’nin buradaki varlığını da sorgulatacağını kaydeden Kanol, Rum tarafı istemiyor diye Kıbrıs Türk tarafının yıllar içinde elde ettiği kazanım ve haklardan vazgeçmesinin ciddi bir hata olacağı uyarısında bulundu.

Kanol, bir soru üzerine Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın tecrübesinin yanısıra çözüm yönündeki tutarlı, kararlı ve cesaretli duruşunun diğer adaylardan en önemli farkı olduğunu vurguladı.

“Hükümet Ortaklarının Kendileri Kavgaya Tutuştu”

‘Akıncı kavgacıdır’ diyenlerin şimdi hükümet ortağı olmalarına rağmen, birbirleri ile kavga ettiklerini, özellikle Maraş konusunda birbirlerini suçlayarak basın aracılığı ile birbirlerini tartışmaya davet ettiklerini belirten Kanol, “Sayın Akıncı halkın desteği ile görevine devam edecek, sokak bunu bize gösteriyor. O nedenle seçimlerin ardından hükümet Cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışarak işbirliğinden kaçmamalıdır, bu gereklilik de zaten halkın beklentisidir” dedi.

Türkiye ile olan ilişkilerin önemli olduğunu belirterek, karşılıklı saygı ve diyaloğun önemine vurgu yapan Kanol, buna her iki tarafın da ihtiyacı olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1