banner2
banner34

Çağ-Sen Başkanı yeniden Davulcu

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen) 8. Olağan Genel Kurulu, dün, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çağ-Sen Başkanı yeniden Davulcu
banner45
banner46

Dünyanın her yerinde emek, eşitlik ve özgülük mücadelesi verirken ölenlerin anısına bir dakikalık kaygı duruşuyla başlayan Genel Kurul, Çağ-Sen Başkanlığı’na tek aday olan Mehmet Davulcu’yu oybirliğiyle yeniden seçti.

Divan Başkanlığını Gazeteci Hüseyin Yalyalı, Divan Sekreterliklerini Gamze Gez ile Sıla Tatlıyay’nın yaptığı Genel Kurul, yeni dönemde görev yapacak yeni Yönetim, Denetim ve Disiplin kurulları seçimlerini gerçekleştirdi.

Çağ-Sen Genel Kurulu bir önceki dönem kabul ettiği beş karar tasarısını güncelleyerek yeniden onayladı.

Kıbrıs sorununa iki bölgeli federal çözüm bulunmasına destek veren karar tasarısı yanında Genel Kurul, kadın, çocuk, hayvan hakları, temiz çevre, nükleer karşıtı mücadeleye destek veren karar tasarılarını da oybirliğiyle onayladı.

Çağ-Sen Genel Kurulu, sendikal mücadele ve emekçilerin dayanışmasına farklı bir boyut kazandıracak olan sendika üyelerine yönelik Yardımlaşma Sandığı oluşturulması karar tasarısını da onayladı.

Sendika Başkanı Mehmet Davulcu’nun açılış konuşmasıyla başlayan Genel Kurul, karar tasarılarını onaylamanın ardından ayrı ayrı bilgisine getirilen Faaliyet ve Mali raporları ayrı ayrı görüşerek akladı.

banner37
Mehmet Davulcu tarafından okunan Faaliyet Raporu’na dönem içinde görev yapan Yönetim Kurulunun gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Davulcu, yeni dönende emek mücadelesi, yeni hakların kazanılmasıyla kazanılmış hakların korunmasına yönelik kavganın devam edeceğine işaret ederek, Çağ-Sen’in Kıbrıs sorununa iki bölgeli, iki unsurlu federal çözüme, bugüne kadar verdiği gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğini vurguladı.

Mehmet Davulcu, emeğin kurtuluşu için mücadele ve kavganın kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, bir sonraki dönemde artık başkanlığa aday olmayacağını, bu nedenle bugünden başlayarak gelecek dönemin yönetiminin hazırlanması gerektiğini kaydetti.

Bir sonraki dönemde sendika başkanlığına aday olmayacağını ancak bunun dışında, sendikanın büyümesi, güçlenmesi için kendisine verilecek farklı görevleri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getireceğini söyledi.

Organlara seçilenler

Yeni Yönetim Kurul; Ayşen Başar, Yeşim Çalışkan, Koral Mertler, Gamze Pınardan, Hatice Tulumtaş, Sıla Tatlıyay, Serap Safer, Sultan Miharbi;Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Ural Karakaşlı, Özlem Borucu, Gamze Gez, Beklem Öztuğ; Denetleme Kurulu; Osman Kızılova, Ayşe Davulcu, Ersin Hürdoğanoğlu; Disiplin Kurulu; Erdinç Selasiye, Halkan Bozat, Hüseyin Yalyalı. Disiplin Kurulu Yedek Üyelerİ; Gönül Tulga, İbrahim Ada’dan oluştu.

Çağ-Sen Yeni Yönetim Kurulu, ilk toplantısında görev bölümü yapacak.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1